Ex-rallipomolla yllättävä suomalaissuosikki – ”Hän on täydellinen rallikuljettaja”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Volkswagenin entinen rallipomo Jost Capito vetäisi monilta osin nykyisten tiimien linjaukset uusiksi. Tiukkasanaisen miehen suosikkilistalta löytyy myös suomalaisnimi.

Capito ennätti luotsata Volkswagenin menestyksekästä rallitiimiä neljän vuoden ajan ennen viime syksyn yllättävää vetäytymistä. Mies itse oli jo valintansa tehnyt aiemmin, ja jättänyt tiimin uusien haasteiden edessä.

Autosport-lehden haastattelussa Capito listaa pyynnöstä kolme kuljettajaa, jotka nyt palkkaisi tiimiinsä. Kaksi nimeä ovat tuttuja jo Volkswagenin ajoilta, mutta kolmanteen autoon mies istuttaisi nousevan suomalaiskyvyn.

– Jos on tosissaan ja haluaa ajaa mestaruudesta, pitää tietysti ottaa Sebastien Ogier. Andreas Mikkelsen ei ehkä ole nuori ja nouseva kyky enää, mutta ottaisin hänet vakiintuneena kuljettajana, ja kolmas olisi henkilökohtainen suosikkivalintani Teemu Suninen, Capito täräyttää.

Sunisen askelia kohti rallimaailman kermaa Capito on seurannut jo pidemmän aikaa.

– Suninen oli vaikuttava jo rataa ajaessaan. Kyvyt olivat riittävät aina formula ykkösiin asti, ja nyt hän on soralla yhtä hyvä. Se on harvinainen yhdistelmä.

Capitolla on pelkästään hyvää sanottavaa 23-vuotiaan suomalaiskyvyn otteista.

– Hän oppii nopeasti, ei ole liian tunteellinen. Ajatuksissaan hän toimii loogisesti. Hän on minusta täydellinen rallikuljettaja, suitsuttaa saksalaispomo.

Suninen saa kesän kahdessa rallissa, Puolassa ja Suomessa, alleen Fordin WRC-auton. Hyppäys R5-luokan menopelistä on suuri.

Koko kauden taistelussa Capito liputtaa edelleen oman ykkössuojattinsa värejä.

– Kyvykäs kuljettaja voi ajaa kovaa millä tahansa autolla. Sarjan nykytilanteessa sanoisin, että Thierryllä (Neuville) on parhaat mahdollisuudet ajaa mestariksi. Uskon kuitenkin, että Seb mestaruuden jälleen vie. Hänellä on kyky motivoida tiimiä ja myös luotettavuutta, jonka uskon lopussa olean valttia.

Capito on tehnyt kahdesti vierailun tallipäällikön pestiin formula ykkösissä. Ensimmäisellä kerralla saksalainen toimi Kimi Räikkösen esimiehenä Sauberilla, ja viime syksyinen visiitti McLarenilla jäi varsin lyhyeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat