Evansin kartturi yhä toipilaana jättitärskystä – maailmanmestari tuuraajaksi

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin kuljettaja Elfyn Evans joutuu lähtemään ensi viikon Korsikan MM-ralliin ilman tuttua luottomiestään. Evansin vierellä normaalisti istuva Dan Barritt on yhä toipilaana Meksikon MM-rallissa sattuneen rajun ulosajon seurauksena. 

Evans on kuitenkin löytänyt tuurausmieheksi todellisen kartturikonkarin, sillä walesilaisen vieressä ”10 000 mutkan rallissa” istuu niin ikää walesilainen Phil Mills, joka muistetaan muun muassa Petter Solbergin aisaparina.

Solberg ja Mills voittivat rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003. Kaikkiaan kaksikko ajoi yhdessä 152 MM-rallia ja saavutti 13 voittoa.

– Ei tule olemaan helppoa ilman Dania, mutta hänen terveys tulee kaiken edellä. Nyt on tärkeintä, että hän toipuu kunnolla ja on iskussa loppukauden kisoissa. Phil tulee tuuraamaan ja toivon, että voimme ajaa hänen kanssaa hyvän suorituksen, Evans sanoo.

– Phil takuuvarmasti tietää, mitä tekee. Dania lukuunottamatta hän tietää minun nuottini paremmin kuin kukaan muu. Hän ei ole mikään eilisen teeren poika, mitä tulee rallien voittamiseen.

Evansin kauden alku on ollut surkea. Monte Carlosta viime kaudella kotikisassaan Walesissa uransa avausvoittoa juhlinut Evans saavutti kuutostilan, mutta sen jälkeen on tullut kaksi nollakisaa putkeen. Nyt mies janoaa ehjää suoritusta.

– Olen aina nauttinut Korsikan rallista ja haluamme tehdä mahdollisimman kovan suorituksen ensi viikolla. Vauhti on olemassa, mutta kauden alku ei ole kyllä ollut paras mahdollinen. Sen asian haluan korjata Korsikalla, Evans paaluttaa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat