Espanjalaiskuski yllätti rallin MM-sarjan avauksessa, eikä mies tyydy vähään – ”Halusin lähettää muille viestin”

Espanjalainen Pepe Lopez säväytti rallin MM-kauden avauskisassa Monte Carlossa.
Pepe Lopez
Pepe Lopez. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toistaiseksi lähinnä kotimaassaan menestystä niittänyt Lopez oli viimeiselle erikoiskokeelle saakka WRC2-luokan voitossa kiinni. Lopulta Citroenin ranskalaispilotti Yohan Rossel kuitenkin puristi neljän sekunnin turvin Skodaa käskyttävän Lopezin ohi.

Lopez ylsi jo viime vuonna Montessa WRC2-luokan kolmanneksi ja oli paria vuotta aiemmin Sardiniassa WRC3-luokan toinen. Silti 28-vuotiaan espanjalaiskuskin suoritus tuli niin sanotusti puskista.

– Montessa meillä oli uusi auto, uusi tiimi ja uusi kartturi. Silti vauhtimme oli kohdillaan ja ajoimme hyviä aikoja. Minusta se on tosi lupaavaa tulevaisuutta ajatellen, Lopez kommentoi toimittajille Monacossa rallin jälkeen.

Lopez haluaa todistaa, ettei kauden avausrallin suoritus ollut vain onnenkantamoinen.

– Tänä vuonna tähtäimessä on täysi kausi WRC2-luokassa sekä Espanjan rallisarjassa. Ideana on ajaa Kroatiassa, Portugalissa, Sardiniassa ja sitten Suomessa, Chilessä sekä Keski-Euroopassa, Lopez paalutti.

Vaikka WRC2-luokan voitto jäi saavuttamatta, voitti Lopez silti WRC2 Challenger -sarjan sekä nappasi pokaalin eniten pätkävoittoja ajaneena luokkansa kuskina.

– Kisa oli meille erittäin positiivinen. Voimme olla todella ylpeitä. Kun ajaa ensimmäistä kertaa tällä tasolla tosissaan, halusin lähettää muille viestin. Emme voittaneet, mutta ainakin näytimme vauhtimme, Lopez summasi.

– Tänä vuonna haluan olla kilpailukykyinen myös soralla. Koska olemme Espanjasta, moni ajattelee, että voimme ajaa hyvin vain asvaltilla. Olen kuitenkin varma, että tulen näyttämään teille suorituskykyä myös soralla.

Lue myös nämä