Esapekka Lappi säväytti Suomen MM-rallin virtuaalikisassa – ”Yllättävän hyvin pärjäsin ihan kylmiltään”

Suninen ja Lappi
Teemu Suninen ja Esapekka Lappi osallistuivat Suomen MM-rallin eChallenge -tapahtumaan. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lappi oli paras WRC-kuski lauantai-iltana Jyväskylän satamassa kisatussa Suomen MM-rallin virtuaalisessa eChallenge-tapahtumassa. 

Lapin lisäksi WRC9-pelissä voittoa tavoittelivat tallikaveri Teemu Suninen, Toyotan Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta sekä virolainen Roland Poom. Viisikosta Lappi ja Poom selvisivät finaaliin, jossa he saivat vastaansa JWRC-luokasta tutut Sami Pajarin ja Lauri Joonan sekä virtuaalisen rallin tähdet Mika ”Mihalo” Laitisen ja Jukka ”jhtl85” Lehtisen.

Finaalissa Lehtinen koki kovia jo ensimmäisellä pätkällä Harjussa, kun pelin äänet eivät tulleet kuulokkeisiin. Voittoon kolmen ek:n virtuaalirallisssa ajoi Laitinen ennen Pajaria ja Joonaa. Lappi oli parhaana WRC-tähtenä neljäs.

– Yllättävän hyvin näyttää tässä lajissa pärjäsin ihan kylmiltään. Varmaan jotain tunnin ehdin treenata. Harjua ja Ouninpohjaa ehdin ajaa ja ne meni ihan hyvin. Horkkaa taas en ehtinyt treenata, niin siinä oli vähän vaikeuksissa, Lappi kommentoi Rallit.fille.

– Tässä lajissa pitää näköjään muistaa pätkät ihan ulkoa, sillä ei tuo nuotti oikein kertonut tarpeeksi. Mikäs tässä oli pelatessa. Ihan mukavaa oli. Jos oikein treenaisi tätä hommaa, niin voisi jopa pärjätä. Varmasti tämä on kuitenkin huipputasolla ihan eri hommaa.

Mika "Mihalo" Laitinen
Mika ”Mihalo” Laitinen voitti Suomen MM-rallin eChallenge -tapahtuman. Kuva: Aki Hietavala

WRC9-peli oli myös eSportsin ammattilaisille uusi tuttavuus, joten siinä mielessä pelialan kuskit olivat jollain tavalla samalla viivalla WRC-tähtien kanssa. Toki virtuaalisen rallin ammattimiehet ovat tahkonneet pelin aikaisempia versioita rutkasti.

– Tein  virheen Ouninpohjassa, mutta ei olisi kyllä vauhti riittänyt ilman virheitäkään. En ole tätä WRC-peliä ajanut aiemmin juuri ollenkaan. Yhtenä iltana treenasin vähän aikaa, kun latasin pelin itselle. Ihan hauska kokemus tämä oli, kun oli tuttuja jätkiä vastassa, finaalista rannalle jäänyt Rovanperä totesi.

Virtuaalikisan voittanut Laitinen sai palkintolautasen lisäksi pääsylipun eWRC-sarjan maailman finaaliin.

– Ei tämä ihan jokapäiväistä ole ajaa ”oikeita” kuskeja vastaan. Aluksi jännitti paljon enemmän kuin normaalisti, kun vastassa oli tavallaan tuttuja ihmisiä. Ei sitä kuitenkaan ajaessa miettinyt, Laitinen sanoi.

– Nyt pääsin mukaan villillä kortilla eSportsin WRC-finaaliin. Olen ollut kahtena edellisenä vuotena myös siinä mukana. Tänä vuonna en ole siihen sarjaan osallistunut, joten siinä mielessä tämä oli tärkeä juttu. WRC9-peliä treenasin vasta täällä ensimmäistä kertaa, kun se vasta lanseerattiin, ”Mihalo” jatkoi.

Jos mahdollisuus tulisi, olisi Laitinen valmis kokeilemaan myös oikeaa ralliautoa. Uraa rallimaailmassa mies ei kuitenkaan suunnittele, kuten esimerkiksi vuoden 2018 eWRC-mestari Jon Armstrong.

Esimerkiksi FIA rakentaa virtuaalista Rally Star -ohjelmaa, josta parhaat pääsevät kilpailemaan ajopaikasta kaksivuotisesta ohjelmassa JWRC-luokassa.

– Siinä määrin kiinnostaisi homma, että olisi kiva kokeilla. En kuitenkaan ehkä täysipäiväisesti lähtisi rallia ajamaan. Se vaatisi paljon rahaa ja perhe-elämäkin kärsisi, jos matkustelee ympäri maailmaa. Tykkään olla kotona sen verran paljon, Laitinen naureskeli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat