Esapekka Lappi povaa rallin MM-sarjaan pitkää paussia – ”Jyväskylä voisi olla se seuraava virstanpylväs”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Fort WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiistaina tuli odotettu ilmoitus, kun Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti, että toukokuulle suunniteltu Portugalin ralli ja kesäkuun alun Sardinian MM-osakilpailu siirretään loppuvuoteen koronaviruksen takia.

M-Sport Fordin Esapekka Lappi ennakoi tilannetta jo maanantaina Rallit.fin puhelinhaastattelussa.

– Uskon, että tänä vuonna vielä ajetaan. Ei ole mitään pakkoa kuitenkaan itselläni päästä ajamaan, sillä tilanne pitää katsoa rauhassa loppuun ja ottaa hyvin vakavasti. Ralli on ihan yhdentekevää siinä vaiheessa, jos kansakuntien terveys on vaarassa, Lappi kertoi.

Lue myös: Suomalainen WRC-tähti karanteenissa – ”Jopa vähän luksusta”

Tähän tietoon MM-sarjan pitäisi jatkua heinäkuussa Keniassa, mutta Lappi uskoo, että kalenteriin tulee vielä muutoksia. Kenian jälkeen seuraava MM-osakilpailu on kalenteriin merkattu 6.-9. elokuuta, jolloin WRC-kilpureita pitäisi nähdä Keski-Suomessa.

– Jos ihmiset pysyvät aisoissa ja seuraavat ohjeita, niin varmasti saadaan tilanne jotenkin aisoihin. Jotenkin tuntuu, että Jyväskylä voisi olla se virstanpylväs, mikä voisi olla mahdollinen.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa lykättiin jälleen yhtä osakilpailua – loppuvuodesta huippukiireinen?

”Vähän se haiskahtaa joltain öljyvuodolta”

Lapin edellinen MM-ralli vajaat kaksi viikkoa sitten Meksikossa päättyi rajuun tulipaloon, kun Ford Fiesta WRC leimahti ilmiliekkeihin erikoiskokeen maalissa. Auton jäänteet on jo saatu M-Sportin tukikohtaan Englantiin, mutta lopullinen syy täystuholle voi jäädä mysteeriksi. Lapilla on kuitenkin vahva epäilys asiasta.

– Kun saavuimme ek:n maaliin, niin videoiden perusteella auto leimahti edestä. Vähän se haiskahtaa joltain öljyvuodolta. Myös auton takana oli vana, joka oli tulessa. Jarrunestettä se ei ainakaan ollut, sillä jarrut olivat tallessa, kun tulimme maaliin. Jos tuota vauhtia olisi jarruputki vuotanut, niin ei olisi poljin ollut enää kovin kova, Lappi analysoi.

Katso alta, kuinka Esapekka Lapin auto tuhoutui täysin tulipalossa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332263″ ap mute ]

 

M-Sportin tallipomo Richard Millener on kertonut, että taloudellinen isku auton menetyksestä oli kova.

– Vakuutusta ei ollut, joten sinne meni. En tiedä, miten tämä vaikuttaa tiimiin. Aika nyt ei ole kovin hyvä muutenkaan, eikä bisnekset paljon pyöri, kun kukaan ei aja mitään, Lappi mietti.

– Rahaa ei tule tiimiin mistään, kun ei mene R5-autot kaupaksi eikä niiden varaosat. Myös M-Sportin ajattamat Bentleyn ja Jaguarin ratasarjan ovat tietenkin tauolla. Varmasti tilanne on tallille hankala, mutta en käytännössä yhtään osa sanoa, mikä on se kokonaisuus.

Lue myös nämä