Esapekka Lappi paljasti taktiikkansa supervetoon

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi hakee Saksasta paikkaa viiden parhaan joukossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi lähti päättäväisesti hakemaan huippusuoritusta Sardinian MM-rallin päättäneellä Power Stagella – ja onnistui siinä kympin arvoisesti.

Vasta toista kertaa Toyotan WRC-kalustolla kilpaillut Lappi oli kuljettajaporukan suurin sensaatio Italiassa. Neljäs sija olisi voinut muuttua jopa palkintokorokepaikaksi ilman perjantain vaihdelaatikkovikaa. Mutta Lapin ajamat kuusi pohja-aikaa kertoivat siitä, että pieksämäkeläisen paikka on WRC-auton puikoissa.

Lapin hämmästyttävin suoritus nähtiin Power Stagella, jolla hän pesi koko muun porukan ja nappasi täydet viisi lisäpistettä.

– Power Stagella useat kuskit puskevat todella kovaa. Sunnuntain kahdella ensimmäisellä pätkällä säästelin renkaita, ja sen vuoksi ajat eivät olleet kovinkaan hyviä. Power Stagea edeltäneellä pätkällä vedin vähän kovempaa saadakseni tuntuman vauhtiin ja sitten Power Stagella hyökkäsin täysillä. Meillä ei ollut mitään ongelmia, se oli puhdas veto ilman virheitä, Lappi paljasti taktiikkansa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on jo luvannut, että Lappi pääsee ajamaan kaikki loppukauden kilpailut. Seuraavaksi vuorossa ovat nopeavauhtiset kisat Puolassa ja Suomessa.

– Tässä rallissa tärkeintä oli se, että opin ajamaan autolla näillä hitailla ja mutkaisilla teillä. Mutta nyt minun täytyy oppia, miten tällä autolla ajetaan nopeilla teillä, Lappi sanoi.

Lappi nappasi Sardiniassa arvokkaat 17 MM-pistettä ja nousi sarjan kokonaispisteissä 11:nneksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat