Esapekka Lappi odottaa Suomen MM-rallia vesi kielellä – ”Haluaisin todella voittaa”

Hyundain rallitallissa kilpaileva Esapekka Lappi on edellinen Suomen MM-rallin voittaja.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi otti toistaiseksi uransa ainoan voiton Toyotan ratissa kaudella 2017 Keski-Suomesta. Tällä kaudella pieksämäkeläinen on yltynyt uuden työnantajansa leivissä tuimaan vireeseen. Viidestä edellisestä kisasta Lapilla on vyöllään neljä palkintosijaa, joten luonnollisesti itseluottamus on tapissa ennen kotikisaa.

Kauden 2023 aikana Hyundain marssijärjestys on selkeä. Tiimissä tehdään kaikki belgialaistähti Thierry Neuvillen mestaruuden eteen. Vuoden aikana Lappi on joutunut muutamaan kertaan hidastamaan vauhtiaan, jotta Neuville ehtii tuloksissa edelle. Suomessa Lapilla lienee kuitenkin paikka ajaa jopa voitosta, sillä Neuville on harvemmin Keski-Suomen sorateillä viihtynyt.

– Haluaisin todella voittaa tulevana viikonloppuna. Oli tulos mikä tahansa, on tunnelma kotikilpailussa aina erityinen. Olimme kamppailussa mukana jo Virossa ja toivottavasti pystymme nyt haastamaan ihan voitosta asti, Lappi summaa.

Suomen MM-rallia varten Lappi on kiristänyt myös fysiikkatreeniään.

– Kisassa on paljon hyppyjä ja nyppyjen ylityksiä. Pitoa ja vauhtia on paljon. Jotta olisimme mahdollisimman valmiita, olen treenannut kestävyyttä. Myös lihaksia pitää treenata, että selkäranka pysyy ruodussa kaikissa rajuissa alastuloissa, Lappi naureskelee.

Teemu Suninen ajaa toisen rallinsa Hyundain Rally1-autolla Jyväskylässä. Debyyttikisa Virossa toi viidennen sijan, mutta nyt mieli hamuaa entistä kovempaan kyytiin.

– Suomen ralli on varmasti minun suosikkikisani ja tällä kertaa erityisen mielenkiintoinen meidän kannaltamme. Otan Virosta kaiken kokemuksen autosta mukaani. Onnistunut kisa toi minulle itseluottamusta ja toivon, että kehitymme jälleen ja pääsemme askeleen lähemmäksi tallikavereita, Suninen suunnittelee.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Suninen pääsi testaamaan Hyundain omalla testialueella sekä ennen Viron että Suomen ralleja. Kilometrejä uuden sukupolven Rally1-hybridiautolla on jo kertynyt, mutta fiilis auton ratissa on joka kerta erityinen.

– Se on ihan uskomaton tunne, kun menee hyppyjen yli. Tuntuu kuin auto lentäisi joka toisen mutkan läpi. Suomen rallissa on tärkeää säilyttää keskittymiskyky, sillä koko ajan tapahtuu jotain. Kartturilta tulee paljon tietoa koko ajan korvanappiin, joten hereillä on oltava ja ajettava erittäin tarkasti.

Lue myös: Nyt on hävyttömän haastava tietovisa Suomen MM-rallista! Vain todellinen ralliniilo saa kaikki oikein

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat