Esapekka Lappi joutui varomaan sanomisiaan

Esapekka Lappi putosi palkintosijoilta lauantai-iltapäivän erikoiskokeilla Portugalin MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Lappi kävi toisen ajopäivän sorapätkillä kiivasta kamppailua tallitovereitaan Dani Sordoa ja Thierry Neuvillea vastaan.

Lappi nousi aamupäivällä jo aivan toisena ajaneen Sordon kantaan, mutta iltapäivällä Amaranten pitkällä erikoiskokeella Lappi antoi hieman periksi, ja samalla tallin ykköstykki Neuville kiilasi suomalaisen edelle. Tilanne haiskahti hieman tallimääräykseltä.

Lapin kehonkieli kertoi pätkän maalissa, että hän oli saattanut tarkoituksella himmailla vauhtiaan. Tätä Lappi ei myöntänyt suoraan kisapäivän päätteeksi, mutta rivien välistä oli luettavissa paljon. Pieksämäkeläinen joutui selkeästi varomaan sanomisiaan.

Esapekka Lappi, mitä Amarantessa tapahtui, kun vauhti ei ollut siellä aivan kohdallaan?

– Niin… Tai en mä tiedä. Jos jää kymmenen sekkaa 37 kilometrillä, niin ei kai se niin paha ole.

Oliko tässä mitään muuta taustalla?

– Ei varmaan.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul muotoili asian niin, että kuljettajat tietävät, mitä heidän pitää tehdä. Tiesitkö sinä, mitä teit Amarantessa?

– Joo, kyllä.

Miltä se tuntuu, kun tietää, mitä pitää tehdä tällaisessa tilanteessa.

– No sehän on hyvä asia. Silloinhan asiat ovat hyvin. Sanoin joskus aiemminkin, että silloin asiat ovat hyvin, jos joku joutuu… En mä sitä sano, että kukaan olisi mitään sanonut, mutta kun me tiedämme, mitä meidän pitää tehdä, niin sitten me tehdään sillä tavalla.

Tilanne vaikuttaa vahvasti siltä, että Neuville nostetaan sunnuntaina vielä Dani Sordon edelle kisan kakkoseksi, jotta belgialainen pysyy paremmin mukana MM-tittelikamppailussa.

Sitä Lappi ei osannut vielä sanoa, voiko hän vielä kilpailun päätöspäivänä taistella Sordoa vastaan palkintokorokepaikasta.

– Pätkiä on vielä jäljellä, ja mitä vain voi käydä. Katsotaan nyt, mitä tapahtuu ja jutellaan vielä illalla, että mitä meidän kannattaisi tehdä.

Portugalin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan neljä erikoiskoetta.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat