Kalle Rovanperälle ei riitä pelkkä voitto, hakee jättipottia – ”11 kilometriä kovaa”

Toyotan Kalle Rovanperä näytti maailmanmestarin elkeitä Portugalin MM-rallissa lauantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä tykitti päivän seitsemälle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa ja karkasi liki minuutin päähän toisena olevasta Hyundain Dani Sordosta. Suomalaistähti repi isoimman eron aamulla, mutta vaikka Rovanperä varmisteli iltapäivän pätkillä, tuli tilille silti lisää pohja-aikoja.

– Aamulla oli tosi mukavaa ajaa, kun pätkät olivat hyvässä kunnossa. Toisella lenkillä ne menevät paikka paikoin vähän liian rajuiksi. Tuli aika vaivattomasti, ihan omaa ajoa, Rovanperä summasi Rallit.fille.

– Tietenkin aamun lenkillä oli yritystä niin kuin tuolla vauhdilla pitääkin olla. Ei ollut kuitenkaan mitään tilanteita ja kaikki meni ihan hyvin.

Sunnuntaina Rovanperä voi lähteä varmistelemaan. Mielessä siintää kuitenkin pisteet myös kisan päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta.

– Mitäköhän siitä huomenna sitten tulisi? Luulen, että 44 kilometriä ajetaan varmasti aika nätisti ja loput 11 kilometriä kovaa.

Rovanperä lupaa kovaa iskua kisan viimeiselle pätkälle.

– Totta kai me yritämme. Kaikki muutkin voivat varmasti säästää renkaita aamulla, ainakin Ott (Tänak). Pitää meidänkin sitä vähän yrittää ja sitten koettaa ajaa siellä kovaa, Rovanperä mietti.

Mutta mistä johtuu, että Rovanperä on löytänyt jälleen ylivoimaisen vauhdin kohtuullisen hankalan alkukauden jälkeen?

– En tiedä. Veikkaan, että muut eivät ihan ole tarvittavassa vauhdissa. Me taas olemme. Kyllä minä koko ajan tiesin, että sitten kun saadaan homma natsaamaan ja ei ole auraushommia, niin vauhti on varmasti hyvää. Nyt on ollut ihan hyvä fiilis, Rovanperä naulasi.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat