Esapekka Lappi Citroenin valttikortti Ruotsin lumilla? – ”Ainakin meillä on hyvä lähtöpaikka”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Leo Francis/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin talliin täksi kaudeksi siirtyneen Esapekka Lapin debyyttikisa Monte Carlon MM-rallissa oli mollivoittoinen.

Pieksämäkeläinen keskeytti kisan sekä perjantaina että lauantaina ja jäi kokonaan ilman MM-pisteitä. Lappi tähyää uuteen nousuun ensi viikon Ruotsin MM-rallissa.

– Jos olosuhteet pysyvät samoina kuin mitä meillä oli testeissä tällä viikolla, niin jääkerros tiellä on tosi pieni. Sen takia soraa nousee pintaan aika nopeasti. Se taas tarkoittaa, että nastoja pitää säästellä toisen lenkin pätkille, Lappi sanoo tiedotteessa.

– Oli miten oli, meillä on ainakin hyvä lähtöpaikka. Pätkät ovat tosi nopeita, ja siitä minä tykkään. Toivon todella, että meillä olisi tällä kertaa myös onni puolellamme, jotta kova työmme saisi palkinnon.

Myös Citroen-pomo Pierre Budar toivoo suomalaissuojatiltaan kovaa suoritusta.

Sebastienin (Ogier) lähtöpaikka ei ole helppo, koska hän on ensimmäisenä tiellä. Me kaikki kuitenkin tiedämme, miten lahjakas ja sitkeä hän on. Esapekalla pitäisi olla parempi lähtöpaikka. Hänen vauhtinsa Ruotsissa oli viime vuonna hyvää, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet.

Citroen nappasi kauden avauskisassa Monte Carlossa voiton Ogierin johdolla. Vähintään palkintopallille on tavoite myös kauden toisessa osakilpailussa.

– Saimme hyvän aloituksen kauteen Monte Carlossa. Olemme päättäväisiä sen suhteen, että haluamme säilyttää hyvän iskukykymme ja haastaa muut podiumista tulevassa kisassa. Se on tietenkin iso haaste. Kyseessä on ralli, jossa itseluottamus pitää olla tapissa tienpinnan takia. Sebastien ja Esapekka testasivat yhteensä neljä päivää, jotta heillä olisi paras mahdollinen iskukyky ensi viikolla, Budar sanailee.

Lue myös nämä