Esapekka Lapin ura oli jo vaakalaudalla? ”En varmaan edes tiedä, miten hilkulla se on ollut”

Esapekka Lappi ajaa tällä kaudella vain puolikkaan rallin MM-sarjan.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ajoi viime kaudella hyvin kaksijakoisen kauden. Kesällä Lappi oli todella hyvässä iskussa ja Sardiniassa suomalainen olisi voinut jopa voittaa, mutta tallimääräys vesitti tuolloin suunnitelmat.

Virossa suomalainen oli hienosti kolmas, mutta Suomen MM-rallista alkoi ikävä putki. Lappi ajoi rajusti ulos Jyväskylän lisäksi myös Chilessä ja Keski-Euroopassa.

Vaikean viime kauden jälkeen uran toinen voitto Ruotsista maistui erityisen hyvältä ja antoi tietysti myös itseluottamusta.

– Nyt pystyi hyvin nollaamaan viime vuoden ja valmistauduin tähän ralliin hyvin sekä lataamaan hyvin akkuni. Totta kai tällainen tuo hyvin itseluottamusta. Sekin antoi, että meidän annettiin ajaa voitosta, eikä tarvinnut yhtään himmailla.

– En sitten tiedä, jos Thierry (Neuville) olisi ollut takana, niin olisimmeko sittenkään joutuneet antamaan tätä pois, kun nyt voitolla ei ole isossa kuvassa niin suurta merkitystä. Se on vain enemmän mainetta ja kunniaa. Minulle tämä sopi oikein hyvin, Lappi mietti.

Lappi ja Hyundai päätyivät jo hyvissä ajoin viime vuonna yhdessä siihen ratkaisuun, että suomalainen ajaa tallin kolmosautoa vain valikoiduissa MM-ralleissa kaudella 2024. Mahdollista olisi voinut olla sekin, että Lappi ei olisi ajanut ollenkaan Hyundain tehdaskuljettajana edelliskauden vaisun päätöksen vuoksi.

– En varmaan edes tiedä, miten hilkulla se on ollut, Lappi myönsi.

– Varmasti siellä muut asiat ovat painaneet taustalla. Esimerkiksi se, mitä olemme pystyneet kehittämään autoa yhdessä. Se puoli varmasti painoi vaakakupissa. Pystyimme olemaan ensimmäisellä puoliskolla kilpailukykyisiä ja painamaan Neuvillea pataan vähän siellä ja täällä. Varmasti myös sillä oli iso vaikutus, että jatko-ohjelmaa tuli, Lappi kertasi viime kauden tapahtumia.

Lapin voitto Ruotsissa oli iso näyttö tallipäällikkö Cyril Abiteboulin suuntaan.

– Totta kai. Se on ihan selvä homma! Lappi vahvisti.

Lappi oli Ruotsissa todella hyvässä iskussa. Vauhtia löytyi, mutta myös malttia. Osa-aikaisuus näyttää sopivan nyt hyvin suomalaiselle.

– Ainakin nyt tuntuu, että se oli ihan oikea ratkaisu tälle vuodelle, Lappi linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat