Esapekka Lapin auto lähti omia aikojaan rinnettä alas – ”Sitten poks ja törmäys puuhun”

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lapin kilpailusta Turkin MM-rallissa tuli pannukakku. Vauhti oli kadoksissa ja homma tyssäsi lopullisesti ulosajoon kilpailun kymmenennellä erikoiskokeella lauantaina.

Lapin auto koki sen verran pahat vauriot, ettei pieksämäkeläinen voinut metsästää sunnuntaina Power Stage -pisteitä ralli2-säännön turvin.

– Esapekan auto oli paukahtanut sen verran kantoon, että siitä oli vääntynyt turvakaari. Kori oli vääntynyt alhaalta ja siksi ei saatu autoa kuntoon. Se ei mennyt FIA:n tarkastuksesta läpi, tallipomo Tommi Mäkinen selvitti.

Tilanteesta seurasi vielä varsin humoristinen tapahtumaketju, kun Lapin auto lähti omia aikojaan valumaan rinteessä alaspäin. Kuljettajapari oli jo tuolloin ollut pitkään auton ulkopuolella.

– Auto jäi tien viereen, käsijarru oli päällä ja takapyörät tiellä. Kuuma auto kun jäähtyi, niin jarru antoi periksi. Yhtäkkiä auto lähti omia aikoja alamäkeen ja sitten poks törmäsi puuhun, Mäkinen naureskeli.

– Siitä oli jäähdytin ja kaikki nokasta rikki lopulta. Varmaan noin 20 minuutin päästä ulosajosta auto lähti alaspäin. Se ei ollut kuitenkaan syy, miksi Esapekka ei voinut jatkaa. Syy oli ennen ulosajoa tapahtunut törmäys kantoon, joka rikkoi koria.

Lue myös nämä

  • Uusimmat