Esapekka Lapilta tiukka vetoomus WRC-tallilleen

Esapekka Lappi toivoo, että hän pääsisi ajamaan huippupelillä napapiirillä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arctic Lapland -ralli, eli tuttavallisemmin Tunturiralli, ajetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti helmikuun alussa. Uusi ajankohta tarjoaa rallin MM-sarjan kuljettajille loistavan tilaisuuden päästä testaamaan kilpureitaan kilpailuolosuhteissa ennen helmikuun puolivälissä järjestettävää Ruotsin MM-rallia.

Vahvojen huhujen mukaan hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä olisi tulossa Rovaniemelle ajamaan Toyotan Rally1-autoa ennen MM-kauden avaustaan. Ilmoittautuneiden listalta löytyy jo nyt muutamia nimiä, jotka ovat tuttuja MM-sarjan pienemmistä luokista.

Myös Hyundain Esapekka Lappia on huhuiltu Tunturiralliin. Pieksämäkeläinen myöntää, että hän on puhunut aiheesta tiimin suuntaan.

– Olemme koettaneet kertoa siitä jo toista kuukautta. Se olisi ihan hyvä ralli valmistautua. Enkä ajattele tätä edes oman persaukseni kannalta vaan tiimin kannalta. Mielestäni jonkun kannattaisi sinne mennä, koska on aika varmaa, että kilpaileva tiimi on siellä, Lappi painottaa Rallit.fille.

Hyundai on kaavaillut suorittavansa Ruotsin MM-ralliin valmistavat testinsä Keski-Suomessa samaan aikaan Tunturirallin kanssa. Tallin testikalusto olisi siis joka tapauksessa Suomessa.

– Väittäisin, että Toyotalta on menossa sinne yksi tai useampi auto. Sen vuoksi se olisi mielestäni hyvä mahdollisuus. Tiet ovat siellä samantyyppisiä kuin Uumajassa, ja pätkiä ajetaan nyt kahteen kertaan. Konsepti on tehty hienosti Tunturiin, joten siellä on tosi hyvä treenimahdollisuus monille.

Viime vuonna Lappi ajoi Hyundain Rally1-kalustolla Kuopion SM-rallissa. Suomalainen myöntää, että Tunturiin meno kiinnostaisi.

– Olisihan se sellainen ”bucket list” -juttu, että vetäisi WRC-pelillä Tunturin. Se on tosi uniikki kisa. En ole vielä päässyt sitä ajamaan WRC- tai Rally1-autolla, niin olisihan se siinä mielessä hienoa.

– Mutta en lähde tästä väkisin vääntämään. Olen vienyt ajatukseni tiimin suuntaan, että se olisi hyvä mahdollisuus minulle tai jollekin muulle. Katsotaan, käytämmekö sitä hyödyksemme vai emme, Lappi sanoo.

Lue myös nämä