Esapekka Lapilta hirmuveto päätöspätkällä – nousi neljänneksi ja sai täydet lisäpisteet!

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi teki huikean nousun Ruotsin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina. Toyota-kuljettaja oli ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta kuudentena, mutta hän otti kisasta lopulta neljännen sijan. Kilpailun voitti Hyundain Thierry Neuville.

Lappi oli liekeissä varsinkin kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, jolla hän tykitti pohja-ajan ja keräsi täydet viisi lisäpistettä. Samalla hän pyyhälsi Hyundain Hayden Paddonin edelle neljänneksi.

– Menin melkein ojaan, ja moottori oli sammua. Mutta muuten pätkä tuli hyvin, Lappi raportoi WRC:n ralliradiolle päätöspätkän maalissa.

Lappi putosi perjantaina kärkikamppailusta, kun hän ajoi lumipenkkaan ja menetti aikaa kaikkiaan puolisen minuuttia. Ilman virhettä Lappi olisi voinut olla vieläkin korkeammalla tuloslistalla.

– Hieman harmittaa se, mitä sattui perjantaina. Voin kuitenkin olla tyytyväinen viikonloppuun.

Hyundain Thierry Neuville ajoi kilpailun voittoon ja nousi samalla MM-sarjan kärkeen. Belgialainen otti ykkössijan 19,8 sekunnin erolla Citroenin Craig Breeniin. Hyundai keräsi Ruotsista hyvän pistepotin valmistajien MM-sarjaan Andreas Mikkelsenin sijoituttua kolmanneksi.

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak, kuten myös MM-sarjan kärkikuljettaja Sebastien Ogier, kärsivät aikaisesta lähtöpaikastaan varsinkin perjantain erikoiskokeilla. Latvala ajoi rallissa seitsemänneksi ja Tänak yhdeksänneksi. Toyota-kuljettajien väliin kahdeksanneksi kiilasi Teemu Suninen, joka oli kisan paras Ford-kuljettaja.

– Tämä oli vaikea viikonloppu. Olemme kuitenkin täällä ja saimme pisteitä. Se on tärkein juttu, Latvala sanoi.

– Opimme paljon tänä viikonloppuna. Positiivista oli se, että olimme nopein Ford, mutta en voi olla tyytyväinen kahdeksanteen sijaan, Suninen totesi.

MM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikossa kolmen viikon kuluttua.

Ruotsin MM-rallin tulokset EK19/19 jälkeen:
 1. Thierry Neuville  Hyundai 2.52.13,1
 2. Craig Breen    Citroen   +19,8
 3. Andreas Mikkelsen Hyundai   +28,3
 4. Esapekka Lappi   Toyota   +45,8 
 5. Hayden Paddon   Hyundai   +54,4
 6. Mads Östberg    Citroen  +1.15,3
 7. Jari-Matti Latvala Toyota  +2.04,9
 8. Teemu Suninen   Ford   +2.52,2
 9. Ott Tänak     Toyota  +3.44,4

 

Lue myös nämä