Esapekka Lapilla viimeinen kilpailu Toyotalla – ”Haluan auttaa tiimiä voittamaan mestaruuden”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi hyvästelee Toyotan WRC-rallitiimin viikon kuluttua ajettavassa Australian MM-rallissa.

Lappi debytoi Toyota Yaris WRC -auton puikoissa keväällä 2017 Portugalin MM-rallissa. Sen jälkeen Lappi on ajanut Yariksella 20 osakilpailua, joissa hän on saavuttanut yhden voiton ja kaikkiaan neljä palkintosijaa.

Ensi kaudeksi Citroenille siirtyvä Lappi on MM-pisteissä neljäntenä ennen kauden päätösrallia, mutta panokset ovat silti kovat Australiassa: Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa, mutta Hyundailla on vielä mahdollisuus nousta edelle.

– Haluan kaudelle hyvän päätöksen Australiassa ja auttaa tiimiä voittamaan valmistajien mestaruuden. Viime vuonna keräsin tässä rallissa kokemusta, jonka avulla toivon pystyväni vahvempaan esitykseen tällä kertaa, Lappi kertoo Toyotan tiedotteessa.

Vuosi sitten Lappi sijoittui Australian sorarallissa kuudenneksi.

– Teillä oleva irtosora tuo ison haasteen, jos keli pysyy kuivana. Viime vuonna sain harjoitella ensimmäisenä ajamista erikoiskokeilla, mutta saimme kokea myös sen, että kisan aikana voi sataa rankasti. Silloin pito vaihtelee paljon metsässä, Lappi tietää.

Lapin tallikaveri Jari-Matti Latvala on MM-pisteissä viidentenä ennen Australian rallia. Toyota-kuljettajien välinen ero on kahdeksan pistettä.

Viime vuonna Latvala taisteli voitosta Australiassa, mutta hän ajoi ulos viimeisellä erikoiskokeella.

– Lähden luottavaisena Australiaan, sillä olemme näyttäneet vauhtiamme viime kisoissa. Toivottavasti saan hyvän tuloksen, joka auttaa meitä voittamaan mestaruuden, Latvala kertoo.

Lue myös nämä