Esapekka Lapilla väännettävää Toyotan kanssa: ”Työn alla, milloin päästään kokeilemaan Citroenia”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi joutuu odottamaan vielä tovin ennen kuin pääsee testaamaan tulevaa työvälinettään, Citroen C3 WRC -autoa.

Citroenin rallitiimi vahvisti keskiviikkona, että Lappi siirtyy talliin kaksivuotisella sopimuksella. Lappi ajaa vielä kauden kaksi viimeistä osakilpailua Toyotalla, minkä jälkeen hänen urallaan alkaa uusi luku.

Lapin ja Toyotan välinen sopimus umpeutuu vuoden lopussa. Lappi toivoo, että hänen nykyinen työnantajansa sallisi hänelle Citroen-testin ennen kontrahdin virallista päättymistä.

– Siitä pitää vielä vähän vääntää, eli ei ole ihan selkeää suunnitelmaa (ensimmäisestä Citroen-testistä). Se toteutuu viimeistään uudenvuoden jälkeen, mutta se on vielä työn alla, milloin päästään kokeilemaan, Lappi kertoo Rallit.fille.

Citroen on ollut heikoin tiimi tämän vuoden valmistajien MM-sarjassa. C3 WRC -autolla ei ole voitettu yhtäkään kilpailua tällä kaudella, mutta Lappi luottaa täysin siihen, että hän saa kilpailukykyisen kaluston käyttöönsä tulevalla sesongilla.

– Sitä on paljon parjattu, että Citroen on paska. Ovathan he rämpineet, mutta siellä on ollut myös aikamoisia valonpilkahduksia. Auto on aina ollut nopea asvaltilla, Jyväskylässä Mads Östberg ajoi toiseksi, eikä vauhti ollut huonoa Turkissa ja Walesissa. Näen aika paljon potentiaalia siinä autossa, Lappi sanoo.

Lappi saa Citroenilla tallikaverikseen Sebastien Ogierin, joka siirtyy ranskalaistiimiin M-Sport Fordilta tämän kauden jälkeen. Lappi uskoo tulevansa toimeen viisi edellistä maailmanmestaruutta voittaneen Ogierin kanssa.

– Ehkä häneltä on lähtenyt nuoren pojan kilpailuvietti, että esimerkiksi pimitetään tietoa. Hän tuntuu avoimelta ja hän ymmärtää sen, että erot tehdään pätkillä. Hän on tosi rento ja olemme jo pystyneet vähän puhumaan ensi vuodesta.

Lappi näkee hyvänä mahdollisuutena sen, että hän saa työskennellä maailmanmestarin kanssa.

– Viime vuonna sain ottaa oppia Jari-Matilta (Latvala), tänä vuonna Ottilta (Tänak) ja ensi vuonna saan ottaa oppia Sebiltä. Sitten pitäisi olla näkemyksiä monelta kuskilta ja kaikki palaset menestykseen, Lappi summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat