Akio Toyoda (kesk.) juhli Ott Tänakin voittoa Tommi Mäkisen ja muun tiimiväen kanssa Suomessa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan isolta pomolta ylistäviä sanoja tallin jättävälle Esapekka Lapille

Keskiviikkona varmistui Esapekka Lapin siirtyminen Toyotan rallitallista ranskalaiskilpailija Citroenin leipiin. Toyotan presidentti Akio Toyoda antaa ison kiitoksen pieksämäkeläiselle kuluneista kahdesta vuodesta.

– Iso kiitos Esapekalle ja Jannelle (Ferm) näistä kahdesta vuodesta meidän tallissamme. Voittonne viime vuonna Suomessa oli uskomaton. Olimme kaikki vaikuttuneita, Toyoda aloittaa tiedotteessa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

– Esapekka sinun nuorekas läsnäolosi on tuonut tiimiin todella paljon motivaatiota. Tämän vuoden Suomen rallissa pääsin myös näkemään, miten paljon arvostat fanejasi ja kuinka paljon he rakastavat sinua. Olen erittäin kiitollinen siitä, että vahvistit meidän talliamme, Toyoda jatkaa.

Myös kartturi Ferm ehti kahden vuoden aikana tehdä lähtemättömän vaikutuksen Toyota-pomoon.

– Sinä vitsailit aina ja kevensit tunnelmaa. Se toi tiimiin energiaa. Jos kuulen ensi kaudella kilpailijamme teltasta sinun naurusi, niin tiedän, että sekä sinulla että Esapekalle menee hyvin.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Esapekka ja Janne tekisi meistä myös ensi kaudella vahvempia, mutta tällä kertaa meidän vihollisina. Nyt meidän on kuitenkin vielä keskityttävä jäljellä oleviin kisoihin ja taisteltava mestaruudesta loppuun asti, Toyoda päättää.

Lapin korvaa ensi kaudella kokenut Kris Meeke, joka sai juuri Citroenilta potkut viime keväänä. Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Kataloniassa.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö