Esapekka Lapilla kovat tulospaineet – ”Jännittää hänen puolestaan”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Rallit.fi analysoi kilpailun ennakkoasetelmat.

Esapekka Lapin ensimmäinen kausi Citroenilla ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Edellisessä osakilpailussa Portugalissa Lappi sortui karkeisiin ajovirheisiin, jotka johtivat keskeytykseen kisan päätöspäivänä.

– Lappi on suomalaisista kovimman tulospakon edessä. Hänen pitää pystyä nyt suorittamaan. Nyt hän on ollut vähän vaisu kaveri – jännittää hänen puolestaan. Mutta ei sitä voi suomalaisena muuta kuin toivoa, että onnistuminen tulee, Rallit.fin toimituspäällikkö Aki Hietavala ruotii.

Torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Lappi esiintyi nöyrästi.

– Puhuuko se siitä, että mies on alamaissa vai mennäänkö nyt takaisin perusasioihin ja lähdetään rakentamaan kausi uudestaan, jotta saataisiin edes pieni onnistuminen? Yksi onnistuminen tuli Ruotsissa, mutta sielläkin oli tuuria matkassa. Lapilla ei ole ollut yhtään hyvää kilpailua tällä kaudella. Sen hän nyt tarvitsee, Rallit.fin päätoimittaja Toni Heinonen sanoo.

– Lapilta vaaditaan siinäkin mielessä parempaa suoritusta, että hän ei ole pystynyt auttamaan Sebastien Ogieria millään tavalla ranskalaisen mestaruustaistelussa, Hietavala lisää.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Sardinian MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,268158″ ap mute ]

Lue myös nämä