”Älkää tappako Esapekkaa” – Citroen-pomo pyysi työrauhaa suomalaiskuskilleen

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin suomalaiskuljettajan Esapekka Lapin kausi MM-sarjassa on ollut takkuinen. Edellisessä rallissa Portugalissa pieksämäkeläinen keskeytti päätöspäivänä ajovirheeseen.

Citroenin tallipomo Pierre Budar uskoo yhä suomalaistähteensä.

– Esapekan tilanne Citroenilla on hyvin turvallinen. Me olemme kaikki yhdessä tukemassa häntä. Me tarvitsemme hänen kykyjään. Tietenkin olemme odottaneet parempia tuloksia, mutta me tiedämme, että hänestä löytyy potentiaalia. Hän on vielä nuori kaveri, Budar sanoi Rallit.fille.

– MM-sarjassa taso on todella kova. Jokainen kuski tekee virheitä. Älkää tappako häntä Portugalin virheen takia.

Selvää kuitenkin on, että Lapin on tehtävä parempaa tulosta tulevassa Sardinian osakilpailussa, jossa hän oli viime vuonna kolmas.

– Olemme tietenkin pettyneitä hänen suoritukseensa Portugalissa, mutta eniten hän on varmasti itse. Meidän pitää ottaa tästä opiksi. Portugalissa oli mukavaa nähdä, että hänen suorituskykynsä rupesi löytymään, Budar totesi.

– Me pyydämme häntä puskemaan, kun hänen fiiliksenä on hyvä ja luotto autoon on sataprosenttinen. Ensiksi meidän pitää kuitenkin rakentaa tasainen suorituskyky. Sen jälkeen tulee huippuvauhti.

Katso alta Rallit.fin ennakkoanalyysi Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,268158″ ap mute ]

 

Budarin mukaan Portugalin pannukakku oli Lapilta harvinainen virhe. Ranskalaispomo luottaa, että Lappi löytää vauhtinsa nyt, kun auton säädötkin ovat loksahtaneet vähitellen paikoilleen.

– Minusta Esapekka on aika viisas kuski. Hän kyllä tietää, milloin voi puskea ja milloin on otettava varmemmin. Hän ei yritä väkisin, jos fiilis ei ole kohdillaan. Tilanne oli kuitenkin toinen Portugalissa, jolloin hänen keskittymisensä oli jossain muualla.

– Hän pystyy kyllä, mutta nyt on vain kyse siitä, että hän saa ehjän viikonlopun. Meidän pitää tukea häntä siinä. Portugalissa hän ei pystynyt käsittelemään tilannetta.

 

Lue myös nämä