Esapekka Lapilla kehnot kisat takana, nyt pitää tehdä tulosta – ”Jos onnistumme siinä, on lopputulos varmasti hyvä”

Hyundain rallitallin suomalaiskuski Esapekka Lappi janoaa kehnolle jaksolleen MM-sarjassa päätöstä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa heinäkuussa Lappi oli palkintopallilla, mutta sen jälkeen on rytissyt kahteen otteeseen, kun pieksämäkeläinen ajoi ulos sekä Suomen että Chilen ralleissa.

Uusi Keski-Euroopan MM-ralli kerää ainakin ennen kisan alkua kehuja suomalaiselta. Kilpailu ajetaan kolmen maan alueella, sillä kisa starttaa torstaina ja perjantaina Tshekistä ja jatkuu sen jälkeen Saksassa sekä Itävallassa.

– Konsepti on erittäin mielenkiintoinen ja pidän siitä paljon. Tällainen ralli nähdään nyt ensi kertaa ykköstasolla, Lappi hehkuttaa.

Saksassa MM-rallia on ajettu ennenkin, joskin eri alueella kuin tällä kertaa. Myös Tshekin erikoiskokeista Lapilla on kokemusta, sillä suomalainen on ajanut useamman kauden EM-sarjan puolella, jonka kalenteriin Tshekki on kuulunut pitkään.

– Perjantai on haastava päivä, sillä tunnen tshekkiläiset tiet ennalta. Itävallan puolen pätkistä minulla ei ole niin paljoa tietoa. Toki Saksan alueen erikoiskokeet ovat sitten taas tutumpia, Lappi kertoo.

Keli voi näytellä suurta roolia, sillä sateen riski syksyllä Keski-Euroopassa on suuri. Varmaa on, että tiet ovat joka tapauksessa likaisia puista pudonneiden lehtien vuoksi.

– Tähän aikaan vuodesta voi sataa tosi paljon ja puista on pudonnut lehtiä. Pelkästään nämä luonnolliset tekijät tuovat kisaan paljon haastetta, Lappi miettii.

– Uskon vahvasti, että luvassa on tavallaan kolme kisaa yhden rallin sisässä, koska eri maissa tiestöt ovat erilaisia. Missään aiemmin ei varmasti ole asvaltinpinta niin paljon muuttunut, mitä tällä kertaa tulee tapahtumaan.

Lapin tavoite on selkeä. Kuten jokaisessa kisassa tällä kaudella, vain palkintosija tyydyttää.

– Tavoitteena on puskea mahdollisimman kovaa. Jos onnistumme siinä, on lopputulos varmasti hyvä, Lappi naulaa.

Keski-Euroopan MM-ralli käynnistyy keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat