Esa Ruotsalaiselle SM-rallin luokkavoitto näytöstyyliin

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kouvolassa ajettiin pitkästä aikaa rallin SM-sarjan talviosakilpailu, joka päättyi SM2-luokan osalta Esa Ruotsalaisen voitonjuhliin. Kyseessä oli Saarijärven miehelle kauden toinen ykkössija yhtä monesta ajetusta osakilpailusta.

Ruotsalainen onnistui jälleen pimeällä ajetuilla pätkillä perjantai-iltana. Hänellä oli hallussaan 26 sekunnin luokkajohto kahden erikoiskokeen jälkeen.

– Tarkoitus oli aloittaa täysillä ja yrittää saada muihin eroa heti alussa. Nyt se onnistuikin aivan suunnitelmien mukaan, Ruotsalainen totesi.

– Lauantain toisella pätkällä meidät pysäytettiin, kun kanssakilpailija oli ajanut ulos tieltä. Onneksi kaverit selvisivät siitä ilman vakavia vammoja. Saimme kyseisen EK:n osalta aikahyvityksen.

– Sen jälkeen meillä oli omaa ohjelmaa, kun spinnasin nopeassa risteyksessä EK5:lla. Eturengas osui sisäpenkkaan, tarttui kiinni ja heitti perän sivulle. Ei siinä kuitenkaan montaa sekuntia hukkunut. Aivan kisan lopulla laskin vauhtia ja varmistelin maaliin pääsyä, Ruotsalainen summasi.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen voittivat SM2-luokan lopulta yli minuutin erolla ennen Ville Hautamäkeä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat