Juha Salo antoi rehdin tunnustuksen rallivoittaja Asunmaalle: ”En voinut mitään”

Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen

Konkarikuljettaja Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen kävivät huikean kamppailun Kouvolan SM-rallin voitosta Teemu Asunmaata vastaan viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Salo taipui lopulta toiseksi Asunmaan ajettua kovan pohja-ajan päätöspätkällä.

Kilpailua perjantai-illan kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen johtanut Salo antoi maalissa rehdin tunnustuksen rallin voittajalle Asunmaalle.

– Teemu ajoi viimeisen pätkän todella hyvin. En voinut mitään. Perjantain jälkeen aamun avauspätkälle ajatuksiin hiipi sellainen tunne, että tämän rallin voisi voittaa helpomminkin. Mutta 11,6 sekunnin tappio aamun ensimmäisellä EK:lla oli raju herätys todellisuuteen. Ihan peiliin saa katsoa, kun noinkin paljon hävittiin, Skoda-kuljettaja Salo sanoi.

Salon mukaan päivän kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle suunniteltu loppukiri juuttui penkkoihin.

– Kyllä yritin ja siellä loskassa vähän liikaakin. Toiseksi viimeisellä EK:lla ajoimme kolme kertaa syvälle hankeen, josta pääsimme juuri ja juuri jatkamaan matkaa. Hankeen ajot söivät itseluottamustani. Tie oli loskainen, jossa yritys ja riskinottokyky eivät vain olleet sellaisella tasolla, jolla ralli olisi voitu voittaa.

– Hyvä, että selvittiin maaliin ja hyville pisteille. Tästä on kuitenkin mukava jatkaa kautta ja taistelua eteenpäin. Mietitään seuraavat pari viikkoa, mitä voisimme vielä tehdä toisin ja paremmin, Salo summasi.

Rallin SM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua SM Itärallilla Joensuussa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän osakilpailua. Kausi päättyy syyskuun lopulla Salon ja Turun seuduilla ajettavaan osakilpailuun.

Jaa uutinen