Esa Ruotsalainen erikoisista lähtökohdista SM-rallin voittojahtiin – ”Taktiikan luominen aika helppoa”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan pitkä kesätauko päättyy tänä viikonvaihteena, kun ohjelmassa on kauden kuudes osakilpailu Laitilassa. SM2-luokan pistejohtaja Esa Ruotsalaisen osalta ajotauko päättyi jo viime viikonloppuna testien merkeissä.

Saarijärveläinen Mitsubishi-kuski osallistui testimielellä Mänttä-ralliin, mutta teknisen vian vuoksi lauantain kisapäivä vaihtuikin testaamiseksi.

– Jätin kisan kesken vetoakselivian takia. Laitoimme auton kuntoon ja siirryimme ajamaan testit toisaalle. Saatiin hyvät nuottitreenit Mäntän reitiltä, ja lopulta ajoimme enemmän kilsojakin kuin mitä olisi Mänttä-rallista kertynyt, Ruotsalainen selvitti.

Ruotsalaisella ja kartanlukija Hannu Lammisella on vankka luokkajohto, sillä toisena oleva tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki on 23 pistettä perässä. SM2-luokan kärkikaksikko on saavuttanut alkukaudella pelkkiä ykkös- ja kakkossijoja, joten Laitilassa pistesaldo kasvaa ainoastaan voiton turvin.

– Sarjasääntöjen mukaan kuudesta ensimmäisestä kisasta viiden parhaan pisteet lasketaan. Meillä on plakkarissa neljä voittoa ja yksi toinen sija, joten mikään muu sija kuin voitto ei kasvata meidän pistepottia. Niinpä taktiikan luominen on aika helppoa tulevaan kisaan, Esa naurahti.

Mestaruus ratkaistaan syyskuun lopulla Turun ja Salon alueen päätöskilpailussa.

Aikataulu, SM Oili Jalonen Ralli, Laitila 31.8.2019:
10.01 Lähtö: Laitilan tori
10.55 EK1: Neittamo
11.30 EK2: Pato
12.35 EK3: Varhela 1
13.19 EK4: Hyyninen
13.43 EK5: Sannainen 1
14.51 Huoltotauko
15.59 EK6: Varhela 2
16.48 EK7: Sannainen 2
17.44 EK8: Pahojoki
18.35 Maali: Laitilan tori

Lue myös nämä

  • Uusimmat