Eric Camilli testasi Esapekka Lapin tallin WRC-tykkiä asvaltilla (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen Eric Camilli on testannut Citroenin C3 WRC:tä tänään torstaina Dorlisheimin kylän lähettyvillä Strasbourgin kaupungin vieressä Ranskassa. 

31-vuotias nizzalainen piiskasi Citroenia asvaltilla. Camilli on ajanut yhden kauden WRC-autolla, kun hän vuonna 2016 kiersi MM-sarjaa Fordin kalustolla. Tutumpi näky ranskalainen on WRC2-luokasta.

https://twitter.com/hervetusoli/status/1141577367426609152

Sosiaalisessa mediassa kiersi heti keskiviikkona testien varmistuttua huhu, että Camilli voisi korvata alavireisen kauden ajaneen suomalaiskuski Esapekka Lapin ranskalaistallissa.

Kyseessä lienee silti vain testisääntöjen kiertäminen. FIA karsi täksi kaudeksi testipäiviä isolla kädellä, jonka myötä esimerkiksi Hyundai ja Toyota ovat testanneet kalustoaan kansallisissa ralleissa. Camillin testi lienee vastaus kilpailijoiden haasteeseen. Tallit voivat käyttää vierailevia kuskeja seitsemään testipäivään. Jokaisella valmistajalla on lisäksi sääntöjen sallimat 42 testipäivää kalenterivuoden aikana, jonka lisäksi tiimit voivat testata käytännössä rajattomasti 10 kilometrin säteellä päämajastaan.

Toisaalta Citroen voi suunnitella ajattavansa kolmatta WRC-autoa esimerkiksi Saksan MM-rallissa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat