Entinen WRC-tähti pikahälytyksellä Dakar-ralliin

Entinen WRC-kuljettaja Kris Meeke ajaa tammikuussa legendaarisen Dakar-rallin.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäisen kerran Meeke kilpaili Dakarissa vuonna 2021. Pohjoisirlantilainen kisaa tällä kertaa OT3 G -kilpurilla Challenger -luokassa. Aiemmin kyseinen luokka tunnettiin nimellä T3.

Meeke korvaa 58-vuotiaan hollantilaisen Kees Koolenin. Tiiminä Meekelle toimii Guillaume de Meviuksen G Rally Team.

– Ensinnäkin olen todella iloinen, että pääsen jälleen osallistumaan Dakariin, joka on yksi kuuluisimmista rallikisoista. Olin jo mukana vuonna 2021, jolloin meillä oli joitain ongelmia. Nyt haluan käyttää kaiken kokemuksen hyödykseni, jotta saan kisassa kaiken irti, Meeke sanoo.

– Kees Koolen ei voi osallistua kisaan, mutta kiitän häntä ja tiimiä luottamuksesta. Hänen kartturinsa on Wouter Rosegaar, joka oli minun nuotinlukijani jo vuonna 2021, joten pääsen tuttuun porukkaan.

Meeke oli lähellä päästä ykköskategorian auton rattiin Dakarissa vuonna 2022, kun hän oli ehdolla Toyotan tiimiin, mutta tuolloin paikan nappasi Giniel De Villiers. Mies oli kuitenkin tuolloin paikalla varakuskin roolissa.

Rallin MM-sarjassa Meeke kilpaili viimeksi Toyotan tehdastallissa kaudella 2019. Meeke ajoi vuodesta 2011 lähtien tehdastiimissä, mutta ensimmäisen MM-rallinsa hän kurvaili jo vuonna 2002, kun hän osallistui Ford Puma S1600 -autolla Britannian osakilpailuun.

Dakar-ralli kaasutellaan tammikuun 5.-19. päivä Saudi-Arabiassa. Maa on isännöinyt perinteikästä kisaa vuodesta 2020 lähtien.

Lue myös nämä

  • Uusimmat