Entinen WRC-tähti järjesti hienon synttärilahjan itselleen, ylivoimainen voitto Portugalissa

Sunnuntaina 44 vuotta täyttänyt Kris Meeke ajoi voittoon Portugalin rallisarjaan kuuluneessa Castelo Branco -rallissa lauantaina.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Team Hyundai Portugal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Castelo Branco -ralli oli kauden ensimmäinen asvalttikisa Portugalin rallisarjassa. Kisa kaasuteltiin reilut 200 kilometriä pääkaupunki Lissabonista koilliseen. Ohjelmassa oli yhteensä 11 erikoiskoetta, joille mittaa kertyi reilut 100 kilometriä.

Pohjoisirlantilainen entinen WRC-kuski oli rallissa omaa luokkaansa, sillä Hyundain Rally2-autoa komentanut Meeke nakutti pohja-ajat kahta vaille kaikille erikoiskokeille. Kisan maalissa voittomarginaali ennen Citroenilla ajanutta Bernardo Sousaa oli 36,9 sekuntia.

Kolmannelle tilalle rallissa ylsi niin ikään Citroenin C3 Rally2 -ajanut Pedro Fontes, joka taipui Sousalle vain 0,9 sekunnilla. Meeken tallikaveri Ricardo Teodosio oli neljäs ennen Skodalla ajanutta Armindo Araujoa.

Meeke tuli Portugalin rallisarjaan korvaamaan huhtikuussa traagisesti testionnettomuudessa menehtynyttä Craig Breenia. Meeke on ehtinyt ajaa Portugalissa kolme rallia, joista kaksi hän on voittanut. Portugalin MM-rallin yhteydessä ajetussa kansallisessa kisassa Meeken tilille tuli keskeytys.

Portugalin rallisarjassa Meeke on ennen kolmea viimeistä rallia viidentenä. Eroa sarjaa johtavaan Miguel Correiaan on 36 pistettä. Teodosio on sarjassa toisena ennen Fontesia ja Araujoa.

Kahdessa edellisessä Portugalin rallisarjan kisassa Meekelle nuottia on lukenut Breenin kartturina alkuvuodesta istunut James Fulton. Meeke kiitteli Fultonia jälleen kerran hyvin tehdystä työstä kisan jälkeen.

Castelo Branco -rallin lopputulokset:

1. Kris Meeke    Hyundai 53.35,2
2. Bernardo Sousa  Citroen  +36,9
3. Pedro Fontes   Citroen  +37,8
4. Ricardo Teodosio Hyundai  +42,6
5. Armindo Araujo  Skoda   +46,0
6. Miguel Correia  Skoda  +1.49,7
7. Hugo Lopes    Peugeot +5.19,8
8. Adruzilo Lopes  Mitsu  +6.26,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat