Entinen WRC-kuski teki yllättävän tiimivalinnan rallin MM-sarjassa

Pierre-Louis Loubet ajaa alkavalla kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet ottaa pienen taka-askeleen urallaan, sillä hän kilpaillut MM-sarjan pääluokan puolella vuodesta 2020. Ranskalainen ajaa tänä vuonna kakkosluokassa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Loikkaus Skodan rattiin tuli yllätyksenä, sillä aiemmin huhuiltiin, että Loubet lähtisi kauteen Toyotan uudella Rally2 -autolla. Loubet kävi joulukuussa testaamassa Toyotan uutuutta Ranskan Alpeilla.

Skodalla on nyt kova kolmikko WRC2-luokassa, sillä Loubet’n lisäksi Oliver Solberg ja Gus Greensmith lähtevät jahtaamaan mestaruutta Fabialla. Kolmikosta jokaisella on kokemusta rallin MM-sarjan pääluokasta ja he ovat luokan suurimmat suosikit tänä vuonna. Skoda Fabioita ajattaa Toksport-tiimi.

Loubet kilpaili edellisen kerran Skodalla vuonna 2019, jolloin hän saavutti WRC2-mestaruuden.

– Skoda Motorsportin kanssa saavutettu mestaruus on urani kaunein muisto. Olen innoissani palatessani talliin, Loubet hehkutti.

Loubet’lla on vahva luotto, että Skodan kilpurilla hän pystyy ajamaan mestaruudesta.

– Meillä on oikeanlainen ase sitä varten, joten eiköhän tehdä tämä ja yritetään nauttia mahdollisimman paljon, Loubet suunnitteli.

Loubet ei aloita kauttaan vielä Monte Carlon MM-rallista, joka on ohjelmassa kahden viikon kuluttua. Kauden toinen osakilpailu ajetaan helmikuun puolivälin jälkeen Ruotsissa.

Loubet, 26, kilpaili Hyundain WRC-autolla MM-sarjan pääluokassa vuodet 2020-21. Kaksi edellistä kautta hän ajoi M-Sport-tallin Ford Puma Rally1 -autolla, jolla hän ylsi parhaimmillaan neljänneksi Sardinian ja Kreikan MM-ralleissa kaudella 2022.

Viime kausi meni ranskalaiselta vihkoon, sillä hän keskeytti peräti seitsemässä MM-rallissa. Kauden viimeiseen MM-ralliin Loubet ei enää startannut, kun M-Sport antoi näyttöpaikan hänen maanmiehelleen Adrien Fourmaux’lle.

Fourmaux ja luxemburgilainen Gregoire Munster ajavat Fordin Rally1-autoilla MM-sarjassa tällä kaudella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat