Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen. Kuva: Jari Hotti.

Asunmaa ajoi kultaa – “Tätä me kaudesta lähdettiin hakemaan”

Tykkää uutisesta

Rallin SM-sarjan jännittävä ja tapahtumarikas kausi 2017 saatiin päätökseen lauantaina, kun kaksipäiväinen Lempäälän SM-ralli päättyi Eerik Pietarisen voitonjuhliin.

Yleiskilpailussa kolmanneksi sijoittuneet Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen puolestaan pääsivät juhlimaan SM1-luokan Suomen mestaruutta.

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen avasivat kauden voitokkaasti, kun Rovaniemellä ajettu SM-sarjan avausosakilpailu päättyi viimeisellä erikoiskokeella nähdyn hurjan nousun myötä ykkössijaan. Voittoputki jatkui talvikaudella vielä Mikkelissä ja Nilsiässä, kunnes toukokuussa ykkösriviin tuli ensimmäinen muu sijoitus Riihimäen kolmossijan myötä. Kouvolassa taival päättyi keskeytykseen, Uudessakaupungissa rengasrikko pudotti ykköspaikalta neljänneksi ja Lempäälässä kolmas sija varmisti Suomen mestaruuden.

– Tätä me kaudesta lähdettiin hakemaan. Talvi oli suhteessa parempi kuin kesä. Näin se menee joskus. Uusi auto ja paljon muutakin uutta tähän tuli kauteen. Kovan työn takana mestaruus oli tietenkin, hieno asia, että voitettiin, Asunmaa kommentoi kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Asunmaa johti SM1-luokan pisteissä siis koko kauden ajan ja mestaruuden varmistumiseen Lempäälässä käytännössä riitti se, että on Juha Salon edellä, tai ainakin välittömässä läheisyydessä, 1-2 sijan päässä. Varsin nopeasti tuli selville se, että Asunmaa ei ottanut juurikaan turhia riskejä, ei lähtenyt taistelemaan tosissaan kärjessä ajaneita kuljettajia vastaan, vaan tarkkaili tilannetta ja otti sen sijoituksen mikä riitti mestaruuteen.

– Tänä viikonloppuna aika kaksijakoinen kilpailu, kun piti vaan ajaa läpi. Tietysti jotain vauhtia täytyi pitää, mutta järkevästi tultiin. Ainahan näitä olisi tietysti mukavampi ajaa paremmalla sijoituksella, mutta joskus pitää ajaa näinkin, Asunmaa muistutti.

Asunmaalle nyt tullut Suomen mestaruus rallissa on uran neljäs. 2011 alavutelainen oli junioreiden ykkönen ja kahtena edellisenä vuonna SM2-luokka oli Asunmaan todellista näytöstä. Tilanne käytännössä lähes koko lauantain ajopäivän ajan oli se, että mestaruuteen riittää maaliin selviytyminen. Viimeisillä erikoiskokeilla ja viimeisillä metreillä Asunmaa ei kuitenkaan myönnä jännittäneensä tilannetta.

– Ei siinä paljoa jännittänyt. Se oli vähän sellaista, että ajetaan tämä nyt tästä, hyvin oli hanskassa tilanne kuitenkin.

Toukokuussa 30 vuotta täyttänyt Asunmaa ei juurikaan ole kotimaan rajojen ulkopuolella urallaan kilpaillut, vaikka menestystä kovatasoisessa rallin SM-sarjassa onkin tullut nyt kolmena vuonna peräkkäin. Nyt tullut sarjan sinivalkoisen kuninkuusluokan mestaruus on erinomainen lisäys CV:n aivan sinne kärkeen, aivan kuten myös heinäkuussa Suomen MM-rallista tullut WRC2-luokan kolmas sija.

– Onhan tästä tietysti hyvä ponnistaa eteenpäin. Toivottavasti tämä mestaruus helpottaa asioita. Tottakai voin lähteä jos on vain mahdollisuus siihen, Asunmaa vastasi ajatukseen ulkomailla ajamisesta ensi vuonna.

Samalla kun Asunmaan kohdalla kilpailukausi 2017 SM-sarjan osalta nyt tuli päätökseen, niin samalla päättyi myös Asunmaan ja Halttusen kolme vuotta kestänyt ja kolme Suomen mestaruutta tuottanut yhteistyö.

– Hienosti on tämä yhteistyö toiminut, Jonne on ammattimies. Ei virheen virhettä ole tullut, kiitos Jonnelle. Kaikki on mennyt hienosti koko ajan, Asunmaa hehkuttaa kartanlukijaansa, joka ensi viikolla aloittaa yhteistyön Latvian EM-rallissa Kalle Rovanperän kartanlukijana.

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Lue myös:

Asunmaa haki fiilistä kuorma-auton kopista – ” Hiljaa yksinään siellä olin ja mietin syn... Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa sijoittui Joensuun SM-ral...
Eerik Pietarinen voitti Itärallin – Asunmaa toinen Eerik Pietarinen on voittanut Joensuussa ajetun Itärallin. Pietarinen johti kisaa alusta saakka ja kukisti lop...
Ari Vatanen oli tientukkona Pietariselle – jatkaa silti Itärallin kärjessä Eerik Pietarinen joutui nöyrtymään hieman kilpakumppaneilleen Joensuussa ajettavan Itärallin viidennellä eriko...
Pietarinen dominoi Itärallia – Asunmaa nousi toiseksi Eerik Pietarinen johtaa Joensuussa ajettavaa Itärallia neljän erikoiskokeen jälkeen. Skoda-kuski oli jälleen n...
Pietarinen huikeassa lennossa SM-rallissa – “Koetetaan parantaa” Eerik Pietarinen sai turvattua entisestään johtoasemaansa Joensuun SM-rallin kolmannella erikoiskokeella. P...
Nollatulos pisti rallimestari Asunmaan suunnitelmat uusiksi – “Ajetaan kisa kerrallaan... Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuu...
Joensuun SM-rallissa R5-autoja kaikkiaan 16 kappaletta Joensuussa ajettavan rallin SM-kauden kolmannen osakilpailun ilmoittautuminen päättyi tällä viikolla. SM-It...
Asunmaa jäi Rovanperän jalkoihin Mikkelissä – “Ei mikään paras päivä minun ralliuralla... Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Mikkelin ympäristössä Etelä-Savon nopei...
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Tykkäykset