Emil Lindholmin kiri ei aivan riittänyt SM-tittelin uusimiseen – ”Kyllä tämä vähän aikaa kaivelee”

GRX-tiimin Skoda-kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen saavutti SM1-luokasta hopeamitalit.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko jäi kauden päättäneessä Kouvolan SM-rallissa vain 0,4 sekunnin erolla toiseksi. Mestaruuden uusimiseen olisi tarvittu yksi lisäpiste.

Ralli SM-kausi 2022 huipentui kauden viimeiselle erikoiskokeelle (25,50 km). Kilpailun johdossa ajanut Mikko Heikkilä johti kilpailua 1,3 sekunnin erolla ennen Lindholmia. Ero pätkän maalissa supistui 0,4 sekuntiin, ja se riitti Heikkilälle voittoon.

– Ei tämä (mestaruus) varmasti tämän tiukemmalle olisi voinut mennä. Onkohan missään päin maailmaa ratkaisevassa rallissa mestaruus ratkaistu 0,4 sekunnilla ja yhdellä pisteellä, Lindholm huokaili

– Onnittelut Mikolle (Heikkilä) ja Samulle (Vaaleri) mestaruudesta. Itse olen ajooni tyytyväinen ja kaikki tuli jätettyä reitille. Virheetön kisa meiltä. Ensimmäisenä autona reitillä ei ollut se ihanteellisin paikka ajaa, mutta ei mennä sen taakse. 

Avauslenkillä Lindholm jäi joka pätkällä niukasti Heikkilästä, mutta erikoiskokeiden toisilla ajokerroilla vauhti parani.

– Kun toisella lenkillä tiessä oli jo uraa, niin ajaminen oli helpompaa ja pito parani merkittävästi, mutta tänä vuonna sen yhden tarvittavan lisäpisteen olisi voinut ajaa Riihimäeltä tai Mikkelistä. Me molemmat nautimme Reetan kanssa tästä päivästä. Kyllä tämä vähän aikaa kaivelee, mutta nyt kävi näin. Turha jossitella, ei voi mitään, Lindholm toteaa.

Lindholm ja Hämäläinen ajoivat kauden aikana kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. SM-mitali oli Lindholmille kuudes ja Hämäläiselle toinen.

– Kahta SM-osakilpailua lukuun ottamatta hyvä kausi meiltä. Kahta käytännössä nollan pisteen kisaa mestaruuden ajaminen ei vain kestä.

Lue myös nämä