Quantcast

Mikko Heikkilä huokaili hurjaa kamppailua SM-kullasta – ”Näin kovaa en ole koskaan ajanut”

Mikko Heikkilä valloitti rallin Suomen mestaruuden voittamalla kauden päätöskisan Kouvolassa lauantaina.
Samu Vaaleri ja Mikko Heikkilä
Samu Vaaleri ja Mikko Heikkilä valloittivat rallin Suomen mestaruuden. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilän mestaruus ratkesi huiman taistelun kautta, sillä nurmijärveläinen peittosi päätöskisassa Emil Lindholmin 0,4 sekunnin turvin. SM-pistetaulukossa marginaali oli vain yksi piste.

– Huh, huh! Nyt saimme viimeisenkin pätkän onnistumaan. Tämä voitto ja mestaruus hyvitti muutaman heikosti sujuneen viimeisen EK:n tältä kaudelta. Nyt yritystä riitti loppuun asti ja ralli sujui meiltä virheittä, Heikkilä iloitsi.

– Viimeisessä huollossa valitsimme kovan seoksen renkaat ja ne toimivat viimeisellä pitkällä pätkällä hyvin. Se valinta oli kenties tämän rallin ja mestaruuden ratkaisu. Olemme jo tänä vuonna todenneet, että ajamme SM-sarjassa kovempaa kuin ikinä, mutta näin kovaa kuin tänään en ole aiemmin koskaan ajanut.

Kiitosta Heikkilä jakoi erityisesti kartturi Samu Vaalerille, joka istui Heikkilän rinnalla ensimmäistä kauttaan.

– Nollakokemuksella nelivedoista tähän viereen ja hän hoiti homman aivan viimeisen päälle. Palkintona myös hänelle SM-kulta, mikäs sen parempaa. Jännäksi meni!

SM-kullan toteutuminen näytti epävarmalta kauden aikana Heikkilän ollessa neljäntenä SM-pisteistä. Varma suorittaminen ja onnistumiset varsinkin kauden kahdessa viimeisessä kisassa nostivat nurmijärveläiskuljettajan SM-kultaan. 

Heikkilän kilpailukausi jatkuu vielä Espanjan MM-rallilla lokakuun lopulla.

– Nyt voi lähteä hyvillä fiiliksillä Espanjaan. Älyttömän isot kiitokset vielä kaikille, Heikkilä riemuitsi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat