Emil Lindholmilta huima nousu rengasrikon jälkeen – ”Tilanne ei ole mitenkään huono”

Emil Lindholmin taistelu WRC2-luokan mestaruudesta sai ikävän käänteen jo Katalonian MM-rallin toisella erikoiskokeella.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport WRT:n Skodalla WRC2-luokassa kilpailevat Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen kärsivät rallin toisella pikataipaleella rengasrikon, joka pudotti suomalaiskaksikon kauas luokan kärjestä. Päivän aikana suomalaiskaksikko nousi kuitenkin upeasti WRC2-luokassa sijalta 18 kuudenneksi.

Lindholm aloitti päivän luokan pohja-ajalla, mutta kilpailun seuraavalla Serra de la Llenan 11,79 km mittaisella erikoiskokeella harmittava epäonni astui kuvaan mukaan. Noin kuusi kilometriä EK:n lähdöstä Lindholmin Skodan oikea takarengas osui asvaltin reunassa olleeseen kiveen ja tyhjeni. Hieman edempänä takarengas tyhjänä ajanut Lindholm lisäksi pyörähti vasemmalle kääntyneessä mutkassa, jossa kului lisää aikaa.

Suomalaiskaksikko ei jäänyt EK:lle vaihtamaan rengasta vaan he ajoivat kolmella ehjällä renkaalla pätkän maaliin. Se kannatti, sillä tuloksena oli aika, joka oli 58,5 sekuntia luokan kärkiajasta.

Perjantain kuudella viimeisellä erikoiskokeella Lindholm oli WRC2-luokan nopein kuljettaja. Hän nousi iltapäivän aikana tulosluettelossa peräti 12 sijaa.

– En siitä rengasrikosta voi syyttää kuin itseäni. En huomannut nuotituksessa yhden mutkan jätössä asvaltin reunassa ollutta kiveä. Etupyörä ohitti sen, mutta oikea takarengas sitten osui siihen ja puhkesi, Lindholm kertasi.

– Mutta ei se mitään. Hyvä päivä ja olemme nauttineet koko päivän ajamisesta, kun sääkin oli iltapäivän lenkillä parempi. Tilanne ei ole mitenkään huono ja asetelma huomiselle on ihan hyvä. Nousimme iltapäivällä MM-pisteissä pahimman uhkaajamme Kajetan Kajetanowiczin ohi, joten tilanne on ok.

Lindholm toivoo lauantain erikoiskokeille poutasäätä.

– Hyviä pätkiä tiedossa, ja toivottavasti sade pysyy poissa. Automme toimii erinomaisesti ja fiilis on hyvä. Jatketaan samalla rytmillä, Lindholm totesi.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat