Emil Lindholmille SM-rallin voitto huikean kamppailun päätteeksi – sarjatilanne äärimmäisen tasainen

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen olivat ykkösiä Pohjanmaan SM-rallissa. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjanmaan SM-ralli päättyi Emil Lindholmin juhliin huipputasaisen kamppailun päätteeksi.

Lindholm ja kolmatta perättäistä SM-osakilpailuvoittoaan saalistanut Mikko Heikkilä järjestivät jännitysnäytelmän Seinäjoen ympäristön sorateillä. Lindholm kiilasi Heikkilän edelle kisan kärkeen kuudennella erikoiskokeella ja piti ykköspaikasta kiinni loppuun saakka.

Lindholmin voittomarginaali Heikkilään oli lopulta 5,3 sekuntia.

– Huh, huh! En villeimmissäkään unelmissani kuvitellut voittavani tätä rallia. En odottanut täältä mitään pyttyä, saati sitten voittopokaalia. Tiedostan toki, että eilinen tulos eli viides sija ja viides lähtöpaikka 8,4 sekuntia kärjestä oli ratkaisevassa roolissa. Meillä oli hyvä paikka ajaa ja iskeä, Lindholm kertoi tiedotteessaan.

Lindholm joutui turvautumaan Pohjanmaa-rallin rengasvalinnoissa varasuunnitelmaan, koska koronapandemian riivaamassa Intiassa MRF Tyresin rengastehdas ei tautitilanteen takia pystynyt toimittamaan tehtaan uusia sorarallirenkaita Suomeen. Vanhassa oli tällä kertaa vara parempi.

– Renkaamme toimivat tällaisessa kisassa, jossa tiellä oli paljon irtosoraa, erinomaisesti. Toki olen ajamiseeni ja yhteistyöhön Reetan (kartanlukija Hämäläinen) kanssa myös todella tyytyväinen. Neljä pohja-aikaa kahdeksasta myös tyydyttää.

– Ja emme tehneet ajovirheitä. Kun nuotista ajetaan, niin aina voi jossitella, minkä kohdan voisi ajaa paremmin tai mihin jarruttaa myöhemmin, mutta me tultiin koko päivä hyvin, Lindholm iloitsi.

SM1-luokan kärkikuljettajana Pohjanmaan SM-ralliin startannut Teemu Asunmaa sijoittui kilpailussa kolmanneksi ennen Aleksi Röyhkiötä. SM-sarjan kärkikuljettajista Juha Salo jäi kärjestä kahdeksan minuuttia lauantaiaamun ulosajonsa ja iltapäivän teknisten murheidensa vuoksi.

SM1-luokan pistetilanne on äärimmäisen tasainen ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Asunmaa jatkaa ykkösenä, mutta Heikkilä ja Lindholm ovat vain kahden pisteen päässä hallitsevasta mestarista.

– Sarja heräsi osaltamme uudelleen eloon. Onnistuminen tuntuu tosi hyvältä. Tässä oli jo pitkä jakso, kun tuntui siltä, että mikään ei onnistu. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Lindholm iloitsi.

SM2-luokan voitto meni Ville Hautamäelle ennen Anssi Rytköstä. Lauri Joona vei puolestaan ykköstilan SM3-luokassa 42,7 sekunnin erolla Heikki Koski-Lammiin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Lahdessa 13.-14. elokuuta.

Pohjanmaan SM-rallin tulokset EK8/8 jälkeen:
 1. Emil Lindholm  Skoda 1.00.31,3
 2. Mikko Heikkilä Skoda   +5,3 
 3. Teemu Asunmaa  Skoda   +17,4 
 4. Aleksi Röyhkiö Skoda   +24,7
 5. Jukka Ketomäki Skoda  +1.39,5
 6. Kalle Markkanen Skoda  +1.43,8
 7. Jari Liiten   Skoda  +2.06,9
 8. Ville Pynnönen Skoda  +2.27,3 
 9. Jari Kihlman  Skoda  +2.35,9
10. Ville Hautamäki Mitsu  +2.52,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat