Quantcast

Venäläiskuskit kyykyttivät WRC-tähtiä Puolan EM-rallin avauspätkillä

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Bastien Roux / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuskit ottivat komennon Puolan EM-rallissa perjantaiaamuna. Rallin johdossa ajaa Volkswagenia komentava Nikolai Grjazin.

Grjazin on käyttänyt lähtöpaikkansa pölyisessä sorarallissa hyvin hyödykseen. Aamun kolmella pätkällä Grjazin nykäisi yli puolen minuutin karkumatkan ennen maanmiestään, Citroen-kuski Aleksei Lukjanukia.

– Nikolailla on ehdottomasti puhtaampi tiet ajaa. Tämäkin pätkä meni hyvin, mutta tietä olisi mukava käyttää enemmän. Pakko kuitenkin pitää auto keskellä tietä ajolinjalla. Ihan hyvin on silti mennyt, Lukjanuk kommentoi EM-sarjan livelähetyksessä nelospätkän maalissa.

– Muutama mutka meni vähän huonosti, mutta ei mitään erityistä. Nuottien kanssa oli vähän vaikeuksia, koska nuotituksen aikana pölyä oli niin paljon ilmassa, että oli vaikea nähdä, Grjazin sanoi.

Rallin MM-sarjassakin voittoja napsinut Andreas Mikkelsen ei pysynyt kärjen kyydissä avauspätkillä. Norjalainen on rallissa kolmantena 52,2 sekuntia Grjazinin takana.

– Ihan ok on mennyt. Tein joitain virheitä, joissa meni aikaa. Aika paljon sai vieläkin putsata tietä, Mikkelsen valitteli, vaikka oli valinnut ajopaikkansa vasta 14. autona reitillä.

Hyundain WRC-auton ratista tuttu Craig Breen kärsi rengasrikon aamupäivän viimeisellä erikoiskokeella ja hävisi yli minuutin kärkiajalle. Intialaisen MRF-rengasyhtiön kumeilla ajava Breen on rallissa nyt seitsemäntenä.

Citroenilla kaasutteleva Yoann Bonato on kuudentena ennen Skodan Norbert Herczigia ja Nil Solansia.

Lauantaina Puolassa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Puolan EM-ralli, tilanne 4/14 ek jälkeen:
 1. Nikolai Grjazin  VW   34.59.5
 2. Aleksei Lukjanuk Citroen  +35,9
 3. Andreas Mikkelsen Skoda   +52,2
 4. Mikolaj Marczyk  Skoda  +1.01,8
 5. Wojciech Chuchala Skoda  +1.20,9
 6. Fabian Kreim   VW   +1.25,6
 7. Craig Breen    Hyundai +1.49,9
 8. Yoann Bonato   Citroen +1.54,1
 9. Norbert Herczig  Skoda  +1.55,9
10. Nil Solans    Skoda  +2.00,4

Lue myös nämä