Emil Lindholmille huippukalusto Grönholmilta – ”Tämä on upea mahdollisuus”

Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen
Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen. Kuva: Jani Kekoni
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesällä AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi valittu Emil Lindholm ottaa ralliurallaan ison askeleen eteenpäin.

Viime kaudella SM3-luokassa hopeaa saavuttanut Lindholm, 21, nähdään tulevalla kaudella Marcus Grönholmin GRX-tallin nelivetoisen Skoda Fabia R5:n ratissa. Lindholmin kartanlukijana toimii jatkossa Mikael Korhonen, 32.

Grönholm kertoo, että Lindholmin ja GRX-tallin yhteisen projektin nimi on GRX Try Out 2018. Tiimin huoltoinfrastruktuurista vastaa Printsport ja Lindholmin päämekaanikkona toimii Markus Paananen, jota avustavat Markus Jalas ja Sami Raatikainen.

– (Emil) Lindholm vuokraa kalustomme meiltä. Hänellä on ollut nousujohteinen ralliura, joten haluamme samalla katsastaa Emilin kyvyt tulevaisuutta ajatellen. Kutsumme projektia kiekkotermein Try Outiksi, Grönholm selventää projektin taustoja.

Lindholmin ja Korhosen alustavaan kilpailuohjelmaan kuuluu rallin SM-sarja ja Jyväskylässä ajettava Suomen MM-ralli.

– Tämä on upea mahdollisuus. Kiitos Marcukselle (Grönholm) ja kaikille yhteistyökumppaneilleni. Syksy oli hektinen kaikin puolin, mutta kaikista vaihtoehdoistani tämä oli ehdoton ykkönen. Ralli SM-sarjan ohella ajamme Skodalla myös heinäkuun lopulla Jyväskylässä. Toivotaan, että kauden edetessä voisimme lisätä kalenteriimme yksittäisiä kilpailuja lisää.

Lindholm tietää, että siirtyminen etuvetoisesta ralliautosta nelivetoiseen vaatii oman aikansa. Myös nuotituksen kanssa pitää tehdä lisää töitä.

– Aloitimme Mikaelin kanssa heti syksyllä tekemään nuotituksen eteen töitä. Nopealla autolla ajaminen tuo omat haasteensa. Vauhtia on selvästi enemmän, joten nuottien toimivuus korostuu. Enää ei voi mennä ihan jokaiseen paikkaan kaasu pohjassa ja yhtä rohkeasti kuin etuvetoisella R2-autolla.

Lindholm tutustui Skodaan ensi kertaa perjantaina Keski-Suomessa Hirvimäessä, jossa tiimi ajoi kauden ensimmäisen testin.

– Hieno auto kaikin puolin ja upea ajaa. Ajoimme noin sata kilometriä ja mielestäni pääsin nopeasti auton kanssa sinuiksi. Kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa tarkoitus on kerätä kokemusta ja hakea autoon tuntumaa. Henkilökohtainen tavoitteeni on ajaa talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa kärkikolmikossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat