Emil Lindholm tuplasi johtoasemansa MM-rallissa – ”Puristetaan lisää, jos on tarvetta”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät Espanjan MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään WRC3-luokan johtopaikalta.

Toksport WRT:n Skoda Fabia R5 Evolla kilpaileva kaksikko ajaa rallin yleiskilpailussa sijalla 11. Ero luokassa toisena ajavaan Puolan Kajetan Kajetanowicziin on 31,4 sekuntia.

Skodan suomalaiskuljettaja kellotti päivän seitsemälle EK:lle neljä pohja-aikaa.

– Mielenkiintoinen päivä tänäänkin. Lähtöpaikkamme parani vähän ja se oli hyvä juttu. Päivän kolmesta erikoiskokeesta keskimmäinen oli hurja ja haasteellinen. Molemmilla ajokerroilla ajoin leikkaukset ilman riskiä. Siellä oli melko isoakin kiveä tarjolla ja automme sai iskuja koko ajan, Lindholm selvitti.

– Niissä olosuhteissa rengas olisi helppo rikkoa, mutta meillä on omassa luokassamme sellainen tilanne, että voimme jo ajaa harkiten.

WRC3-luokan kuljettajat eivät saa käyttää asvalttiralleissa tehdaskuljettajien tavoin etuautoa, ja siten he eivät tiedä, kuinka paljon ajo-olosuhteet ensimmäisen ajokerran jälkeen muuttuvat.

– Toimimme itse ensimmäisellä ajokerralla omana etuautonamme. Laitamme jo siinä vaihteessa nuotteihin pahimmat hiekkapaikat ja tarvittavat merkkaukset ylös.

Yöhuoltoon saavuttuaan Lindholm kertoi, että huomenna sunnuntaina suomalaiskaksikon tavoitteena on varmistaa luokkansa kärkipaikka.

– Ainakin ensimmäisen ajokerran voi huomenna ajaa nuotteja tarkastaen ja fiilistä hakien. Toisella ajokerralla puristetaan lisää, jos on tarvetta. Ja jos ei niin ajamme pätkät vain sujuvasti läpi. Taistelemme täällä oman WRC3-luokkamme tuloksesta, Lindholm muistutti.

Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta (50,90 km).

Katalonian MM-ralli,  WRC3-luokan tilanne EK 13/17 jälkeen:

1. Emil Lindholm Skoda 2.11.56,4
2. K Kajetanowicz Skoda   +31,4
3. Pepe López   Skoda   +33,0
4. Josh McErlean Hyundai +2.48,8
5. Chris Ingram  Skoda  +3.18,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat