Jari-Matti Latvalalta mielenkiintoinen havainto – ”Siinä mielessä emme onnistuneet”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuskit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier eivät pystyneet vastaamaan Hyundain belgialaistähden Thierry Neuvillen vauhtiin lauantaina Katalonian MM-rallissa.

Neuville kirjautti nimiinsä kuusi pohja-aikaa seitsemällä erikoiskokeella ja karkasi 16,4 sekunnin päähän Evansista. Ogier on puolestaan jäänyt Hyundai-kuskista liki 40 sekuntia.

– Hyundait kiristivät tänään vauhtia. Rehellisyyden nimissä heidän autonsa näytti hyvältä ja myös kuskit onnistuivat. Meidän automme ei ehkä ollut yhtä hyvä mutkien leikkauksissa. Siinä mielessä emme onnistuneet, vaikka testeissä on toki töitä tehty, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Auto on saatu toimimaan (puhtaalla) asvaltilla, mutta tässäkin rallissa on paljon leikkauksia. Likaiset kohdat tuntuvat vaikuttavan kuskeihimme, eivätkä he ihan uskaltaneet täysillä hyökätä. Toki kunnia myös Thierrylle, joka on tällaisissa olosuhteissa parhaimmillaan.

Toyotalla on yhä mahdollisuus ratkaista merkkimestaruus Kataloniassa, mutta se vaatii hyvää onnistumista kahdelta kuljettajalta kisan päättävällä Power Stage -pätkällä, jossa on jaossa lisäpisteitä kuljettajien ja valmistajien sarjoihin.

– Kyllä me kuitenkin olemme tyytyväisiä. Jos nämä sijat onnistumme huomenna pitämään, voivat ne auttaa meitä valmistajien mestaruuden saavuttamisessa.

– Tärkeintä on, että Dani Sordo pysyisi Ogierin takana. Evansin ei kannata edes hyökätä, koska hän ei voi ajamalla saavuttaa Neuvillea. Powerilta tarvitsemme myös pisteitä. Ne voivat olla ratkaisevassa asemassa merkkimestaruuden suhteen.

Ogier päästi Sordon aivan tuntumaan, kun Yaris WRC sammahti lauantain päättäneellä yleisöerikoiskokeella. Aikaa tuhrautui viitisen sekuntia, jonka myötä Sordo on enää 1,2 sekunnin päässä ranskalaismestarista.

– Sebastien oli tyytyväisempi autoon iltapäivällä. Teimme autoon muutoksia ja ne tuntuivat toimivan. Sinänsä olen huomisen suhteen ihan luottavaisella mielellä. Jos hän ajaa huomenna kuten tänään iltapäivällä, kaiken pitäisi olla ok, Latvala mietti.

Toyotan suomalaiskuskin Kalle Rovanperän sijoitus on jämähtänyt viidenneksi. Ilman muiden virheitä tai epäonnea nousua ylöspäin ei ole luvassa.

– Kalle ei pysty paljon etenemään. Hän ajaa silti hyvää kisaa ja hetkittäin tosi hyviä aikojakin. Tämä oli häneltä nousujohteinen päivä. Päivän lopuksi Kalle otti jo rauhallisemmin. Tuli vähän takkiin, mutta kun mitään voitettavaa ei ole, ei sillä ole mitään merkitystä. Hän voi koettaa huomenna ajaa Powerilta jotain pisteitä, Latvala sanoi.

Kuuntele alta Jari-Matti Latvalan kommentit lauantain iltahuollosta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,390408″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat