Emil Lindholm tulevaisuudesta: Kyllä tämä rallin puolelle kääntyy

Emil Lindholm
Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti vuosimallia 2017. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm valittiin torstaina AKK:n Tulevaisuuden tähti -kilpailun voittajaksi.

Nuorukainen johtaa SM-sarjan SM3-luokkaa, vaikka Lindholm on ajanut vain kolme kisaa viidestä.

– Kaksi kesän SM-kisaa jäi väliin. Olisin mieluummin ajanut täällä rallia, mutta sopimusasiat Saksassa sanelivat sen, että ratakisat piti ajaa. Puolassa on tässä kuussa eka MM-ralli. Se tulee olemaan upea juttu, Lindholm hehkuttaa.

Ja Puolan jälkeen Lindholm nähdään MM-rallissa heti seuraavassa kisassa Suomessa AKK:n palkinnon siivittämänä.

Lindholm on ajanut pienestä pojasta saakka kilpaa myös radalla, sekä SM-sarjassa että myöhemmin Saksassa Audi TT Cupissa ja ADAC GT Mastersissa. Ajokokemusta löytyy myös saksalaisesta Opelin rallisarjasta, jota on kisannut myös Jari Huttunen. Onpa Lindholm ehtinyt kisasta nuoresta iästään huolimatta myös Norjan kansallisessa rallisarjassa.

– Kyllä mulle on valikoitunut, että rallin puolelle tämä kääntyy. Rata-ajo on ollut hemmetin hyvää ajokoulua. Siellä saa paljon kilsoja ja pääsee jo pienenä ajamaan nopeilla autoilla. Pitoa on enemmän ja auto elää nopeammin. Sieltä on helppo tuoda se taito myös ralliauton ratin taakse, Lindholm sanoi Rallit.fi-sivustolle.

– Myös asvalttikokemus on tosi tärkeää. Siitä on mun mielestä selkeä hyöty ja sen takia on jatkettu rata-ajoa vieläkin rallin rinnalla, Lindholm jatkaa.

Aki Hietavala

Lue myös nämä

  • Uusimmat