Emil Lindholm sai pientä lohtua Suomen MM-rallissa – ”Tulos oli totta kai pettymys”

Hyundai Motorsport N -tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen päättivät epäonnisen Suomen MM-rallinsa Power Stage -erikoiskokeen pohja-aikaan.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisan päätöspätkän voitto omassa luokassa toi suomalaiskuskille kolme MM-pistettä. WRC2-luokan lopputuloksissa suomalaiskaksikko ajoi sijalle 13.

Lindholmin mahdollisuudet kilpailla Suomen MM-rallin luokkavoitosta tyrehtyivät perjantaina päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun suomalaiskuskin Hyundaista petti eturipustus. Korjaustoimet pikataipaleen jälkeisellä siirtymäosuudella eivät tuottaneet tulosta, joten ralli on jätettävä perjantain osalta kesken.

Perjantain iltahuollossa rikkoutunut etupää rakennettiin uudelleen kuntoon, ja suomalaiskaksikko palasi lauantaina ralliin mukaan. Kaksikko kellotti päivän aikana tasaisesti EK-aikoja viiden nopeimman joukkoon. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Lindholm kellotti päivän neljälle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa.

– Hyvä päätös rallille, mutta tulos oli totta kai pettymys. Meillä oli pieniä lämpöongelmia viimeisellä pätkällä, mutta siitä selvittiin. Tänään taisteltiin ihan hyvin. Perjantaina ripustuksen pettäminen ja rengasrikon pelko Lankamaa2:lla olivat oikeastaan ainoat isommin aikaa vieneet murheemme tässä rallissa, Lindholm summasi.

– Lauantain paluu reitille oli automme kehityksen kannalta tärkeä ja hyödyllinen. Saimme kokeilla välillä vähän hölmöjäkin asioita, jotta löysimme eri vaihtoehdoista kaikki hyvät puolet. Aamulla oli jarruongelmaa, mutta se ratkaistiin päivähuollossa kuntoon.

Suomen MM-rallin päätöspäivän hyvät EK-ajat lämmittivät Hyundai-kuskin mieltä.

– Hyvä päivä meille. En sitten tiedä, miten kovaa muut ajoivat, mutta meillä kaikki toimi hienosti. Saimme myös hyviä ajatuksia siitä, mitä voisimme jatkossa tehdä, Lindholm totesi.

Lindholmin ja Hämäläisen työt Hyundailla jatkuvat MM-sarjassa syksyllä, mutta seuraava ajettava kisa ei ole vielä tiedossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat