Emil Lindholm luokkakolmosena Puolan MM-rallissa – avauspäivänä yksi virhe

Emil Lindholm
Emil Lindholm ajaa ensimmäisen MM-rallinsa Puolassa. Kuva: Erik van't Land
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm, 20, ajaa uransa ensimmäisessä MM-rallissa Puolassa juniorien JWRC-luokan kolmannella sijalla avauspäivän jälkeen.

Vetisissä ja kuraisissa olosuhteissa ajettu rallin avauspäivä sujui Lindholmilta ja Tomi Tuomiselta lähes suunnitelmien mukaisesti. Lindholm on 42,7 sekunnin päässä luokkaa johtavasta Nil Solands Baldosta.

– Olipahan selviytymistä koko päivä. Tiet olivat meidän numerolla täysin rapakunnossa. Jos ja kun notkoon ajoi kaasu pohjassa, vauhti vain hidastui, kun pohjapanssari oli urien takia tiessä kuin liimattuna kiinni. Välillä jo mietin, että onko tämä rallia vai näistä teistä selviytymistä, Lindholmin hymyili yötauolle saavuttuaan.

Suomalaiskaksikon avauspäivään mahtui yksi virhe, jonka seurauksena autokunta kärsi rengasrikon.

– Se oli oma virhe. Jos nuoteissa ei lue, että leikkaa, niin ei pidä leikata. Leikkasin yhteen mutkaan sisälle kuitenkin, josta auto pomppasi ylös ilmaan ja suistuimme ulos pellolle. Joku osui tilanteessa niin kovaa renkaaseen, että se meni puhki. Muutoin päivä sujui suunnitelmien mukaisesti.

Lindholm sanoo, että avauspäivän jälkeen ei ole syytä muuttaa tavoitetta, joka on ajaa maaliin MM-debyytissä.

– Vauhtiini en ole pettynyt, sillä en ottanut turhia riskejä eikä meillä ollut niin sanotusti hyökkäys päällä. Tästä kisasta pitää saada myös kokemusta.

– Jos huomenna on paremmat ajo-olosuhteet, niin siinä tapauksessa aion yrittää meidän toista tavoitetta täältä eli tavoittelen luokan pohja-aikaa. Vaikka tässä ei enää sataisi lisää, tiet ovat jo nyt niin märkiä, että ne kuluvat myös huomenna toisella ajokerralla puhki. Pojat menevät luokan kärjessä kovaa, se pitää myöntää.

Lauantaina Puolan MM-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta.

Lähde: Emil Lindholmin tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat