Emil Lindholm löysi luoton Volkswageniin Suomen MM-rallin testissä – ”Tuloksesta en murehdi”

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen
Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat kauden kotimaiseen kohokohtaan Suomen MM-ralliin luottavaisina. GRX-tiimiä edustava Lindholm starttaa kisaan Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

Reitin tutustumisjaksolta tavoitettu Lindholm kertoo, että alla on hyvät viimeistelytestit ja kaikki on valmista tulevaan.

– Ajoimme vielä maanantaina ralliin valmistavan testin, jossa tarkastimme, että kaikki on kunnossa. Fiilis autooni oli hyvä. Saimme samalla vahvistuksen muutamaan autoomme liittyvään säätöjuttuun, jota olimme etukäteen miettineet. Innolla odotamme tulevaa.

Suomen MM-rallissa WRC2-luokan taso on kova. Lähtöviivalla on useita kuljettajia, jotka lähtevät jahtaamaan kärkisijoja. Lindholm ja Korhonen ajoivat viime helmikuussa Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa toiseksi.

Kotikilpailuunsa kaksikko ei tulostavoitetta ole asettanut.

– Reitillä meille on uutta Leustun EK ja muutama muu uusi osuus erikoiskokeilla. Sellaiset 80 prosenttia reitistä olemme jo aiemmin ajaneet. Edessä on kolmas Jyväskylä, joten matkaan on jo hieman helpompi lähteä.

– Emme ole asettaneet tulostavoitetta vaan ajamme omaa ajoamme. Tuloksesta en murehdi. Antaa rallin näyttää, mihin vauhtimme muihin nähden riittää. Mä luulen, että vauhdillisestikin ihan hyvä viikonloppu on tulossa, Lindholm hymyilee.

Tänä vuonna Suomen MM-rallissa MM-pisteistä ajavat kuljettajat saavat käyttää sarjan rengasvalmistajan päätöksellä poikkeuksellisesti vain keskikovan ja kovan seoksen renkaita. Suomen MM-ralli on aiemmin kuulunut niiden MM-rallien joukkoon, joka on kilpailtu aina pehmeän seoksen renkailla.

– Teiden pohjat ovat kuivia ja kovia. Renkaan alla liukkautta muodostavia irtokiviä ja -hiekkaa on runsaasti, mutta etenkin uudet pienen tien osuudet olivat odotettua paremmassa kunnossa.

– Pitoa on hieman vähemmän, ja kun lähtönumeromme on 47, niin ihan joka paikkaan ei voi täysillä vetää. Reitillä on osuuksia, jotka pitää ajaa aika nätisti keskellä tietä. Tämä ralli vaatii myös malttia, Lindholm muistuttaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 19 alkaen Jyväskylässä ajettavalla Harjun (2,31 km) kaupunkierikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Myös Skodan Kalle Rovanperä testasi maanantaina autoaan Suomen MM-rallia varten. Katso alta video Rovanperän testistä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,274134″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat