Quantcast

Hyundai-pomo vaatii tiimiltään onnistumista Suomen MM-rallissa -”Se on yksi syy, mikä minut saa huutamaan eniten”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimi on ollut läpi historiansa pahasti yössä Suomen MM-rallissa. Uuden tallipomon Andrea Adamon mukaan mahalaskut Jyskälässä eivät saa enää toistua.

Hyundai johtaa valmistajien MM-sarjaa 44 pisteen erolla ennen Tommi Mäkisen johtamaa Toyotan tallia. Viime kaudella Toyota käynnisti kotikisassaan loppukirin, joka kantoi lopulta mestaruuteen asti.

Korealaisvalmistaja on vieraillut Suomessa viisi kertaa, mutta kertaakaan Hyundai-kuskia ei ole nähty podiumilla. Myös ennen maaliskuussa ajettua Korsikan rallia Hyundain kilpailukykyä epäiltiin, mutta Thierry Neuville ajoi voittoon.

– Ennen Korsikaa oli sama tarina (kuin ennen Suomea). Ihmiset kertoivat meille, että me emme ole siellä kilpalukykyisiä. Kun tulin tiimiin, niin minulle sanottiin, että aaah Korsika ja Suomi….siellä me emme ole vauhdissa, Hyundain tallipomo Andrea Adamo avautuu Autosportin verkkosivuilla.

– Se on yksi syy, mikä minut saa huutamaan eniten palavereissa. Hyväksyn kyllä kaikki virheet, jos voin sanoa, että me yritimme. Jos emme yritä tosissaan, niin se on jotain, mitä en ymmärrä, Adamo jatkaa.

Adamo korostaa, että Hyundain on oltava iskussa joka kisassa, mikäli talli mielii valloittaa valmistajien tittelin.

– Tämä ei ole mitään peliä, missä voi skipata tietyt rallit. Meidän on oltava kilpailukykyisiä joka kisassa. Me teimme asiat oikein ennen Korsikaa ja teemme saman ennen Suomea, Adamo tähdentää.

Skodan Kalle Rovanperä testasi maanantaina autoaan Suomen MM-rallia varten. Katso alta video Rovanperän testistä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,274134″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat