Elfyn Evans puhui avoimesti suuresta unelmastaan – Rovanperän ratkaisu ei ole vielä käynyt mielessä

Toyotan Elfyn Evans lähtee taistelemaan rallin maailmanmestaruudesta alkavalla kaudella.
Elfyn Evans
Toyotan WRC-talli pääsi testaamaan hyvissä olosuhteissa Monte Carlon MM-rallia varten. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans taisteli jo viime kaudella lähes loppuun saakka mestaruudesta, mutta lopulta tallikaveri Kalle Rovanperä oli vahvempi ja voitti jo toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa.

Rovanperälle toinen mestaruus riitti tässä kohtaa ja suomalainen päätti ajaa tällä kaudella vain puolikkaan MM-sarjan. Evans ei ole vielä moista edes kaavaillut ja syykin on täysin selvä.

– Ei se ole minun kohdallani ajankohtaista, Evans sanoi Dirtfishin laajassa haastattelussa.

– Kun sinulla on edelleen suuri palo voittaa mestaruus, niin ei sellainen tule mieleen, hän jatkoi.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Evans sanoi ymmärtävänsä osa-aikaisia kuljettajia ja heidän motiivejaan ajaa vain puolikas sarja. Sellainen voi vielä joskus olla myös Evansin mielessä.

– Jossain kohtaa tullaan siihen pisteeseen, että sinun pitää miettiä, että hidastatko tahtia vai lopetatko kokonaan. Siinä vaiheessa voisi kuvitella, että haluaisi hidastaa tahtia, mutta ei lopettaa kokonaan. Mutta juuri nyt sellainen ei ole mielessäni, Evans sanoi.

Evans ei ole voittanut vielä mestaruutta. Se palo ja intohimo pitää hänet vielä mukana haastavassa ja pitkässä sarjassa.

– Urani alussa se ei ollut millään tapaa edes realistista. Mestaruus on ollut minulle realistinen tavoite sanotaanko vuodesta 2019 lähtien. Siinä vaiheessa näytin, että pystyn voittamaan säännöllisesti ralleja. Kaudesta 2020 eteenpäin olen ollut hyvin johdonmukainen, kun pääsin Toyotalle. Se on meille nyt koko ajan selvä tavoite, Evans linjasi.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Walesilainen täyttää tämän vuoden joulukuussa jo 36 vuotta. Hän tiedostaa, että mahdollisuuksia mestaruuden voittamiseen ei tule enää rajattomasti.

– Mikään ei ole vuosien myötä varsinaisesti muuttunut, mutta joka vuosi se vain sattuu vähän enemmän, kun et saa sitä (mestaruutta). Mutta lähestymistapa on edelleen sama ja sinun täytyy tehdä vain työsi ja pitää tunteesi poissa pelistä, Evans linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat