Elfyn Evans ei voittanut Ruotsissa, mutta sai silti isoimman MM-pistepotin – ”Kun tämä päättyi näin niin…”

Toyotan Elfyn Evans nappasi lopulta varsin mukavan pistepotin Ruotsin MM-rallista.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan tuotiin täksi kaudeksi uusi pistelaskusysteemi. Pisteitä jaetaan viikonlopun aikana niin, että lauantailta jaetaan ensin kymmenelle parhaalle ehdolliset pisteet ja sunnuntaina jaetaan vielä päiväkohtaiset pisteet sekä vanhaan malliin pisteitä saa myös viisi nopeinta Power Stagelta.

Ruotsin MM-rallissa tapahtui jo se, mitä oli osattu pelätä. Rallin voittanut Esapekka Lappi ei saanut kisasta suurinta pistepottia. Lappi nappasi 18 ehdollista pistettä lauantailta ja sunnuntailta vielä yhden pisteen. Yhteensä Lappi sai siis 19 MM-pistettä.

Toyotallaan toiseksi sijoittunut Elfyn Evans nappasi suurimman potin. Evans nappasi vielä sunnuntailta 11 pistettä ja koko rallista 24 pistettä. Se potti maistui kaikkien vaikeuksien jälkeen walesilaiselle.

– Tilanne ei näyttänyt vielä kovin hyvältä perjantaina, kun menimme niin sanoakseni vesiliirrossa lumella. Se oli tosi vaikeaa, Evans myönsi rallin jälkeen.

– Ihan rehellisesti sanoen en odottanut tältä viikonlopulta kovinkaan paljoa tuolta lähtöpaikalta. Meillä oli tunne jo ennen Tunturirallia, että auto on parempi, mutta se ei ollut kuitenkaan vielä siellä, missä haluaisimme sen olevan. Ei minulla ollut mitään odotuksia, joten kun tämä päättyi näin, niin voimme olla kohtuullisen tyytyväisiä, Evans jatkoi.

Perjantain jälkeen Evans oli todella pettynyt. Toivoaan hän ei menettänyt kuitenkaan vielä tuossakaan vaiheessa.

– Näimme niin paljon ulosajoja, joita emme todellakaan osanneet odottaa. Se tuli aika yllätyksenä, mutta tietysti olosuhteet olivat todella haastavat. Kyllä meilläkin omat pelkomme oli, mutta rehellisesti sanoen olimme tosi onnekkaita, että pääsimme niin helpolla läpi. Mutta penkat olivat siinä kohtaa ystäviäni, Evans kertasi.

– Pääsimme paremmalle lähtöpaikalle ja sitten meidän tietysti piti kokeilla, mikä voisi olla mahdollista. Sanoisin, että kun olosuhteet olivat puolellamme, olimme aika nopeita. Mutta en voi vieläkään täysin olla tyytyväinen suoritukseeni, Evans myönsi.

Katso täältä rallin MM-sarjan pistetilanteet kahden kilpailun jälkeen

Lue myös nämä