Toyotan WRC-tallin suomalaisvalmentaja hehkutti japanilaisnuorukaisten suoritusta MM-rallissa

Toyotan nuoret japanilaiset Yuki Yamamoto ja Hikaru Kogure eivät yltäneet kärkisijoille WRC2-luokassa Ruotsin MM-rallissa.
Yuki Yamamoto
Yuki Yamamoto. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yamamoto kuitenkin saalisti ensimmäisessä rallissaan MM-tasolla Rally2-auton ratissa ensimmäisen pisteensä, kun mies ajoi luokan kymmenenneksi. Japanilaislupausten valmentaja Juho Hänninen oli tyytyväinen viikonlopun antiin, vaikka molemmilla kuskeilla oli omat haasteensa.

Kogure jäi luokassaan sijalle 20, koska mies keskeytti kertaalleen lauantai-iltana.

– Tiesimme etukäteen, että tämä on hankala kisa sekä Hikarulle että Yukille. Vaikka tämä oli vasta heidän toinen kisansa Rally2-autolla, ja olosuhteet todella haastavat, oli viikonloppu positiivinen, Hänninen summasi.

– Yuki ajoi kaikki pätkät ja Hikaru myös melkein kaikki. He saivat paljon kokemusta ja myös heidän aikansa olivat varsin hyviä, kun virheitä ei tullut.

Hänninen korosti, että Yamamoto ja Kogure ovat yhä vasta ralliuransa alkutaipaleella.

– Perjantaina olosuhteet olivat todella rajut, ja vaikka heillä ei ole kokemusta juurikaan näistä autoista, he selvisivät hyvin. Myös sen jälkeen pito vaihteli paljon, mikä on vaikeaa, kun kokemusta ei ole, Hänninen mietti.

– He varmasti oppivat paljon. Me varmistamme sen, että seuraava kisa Suomessa on heille ainakin helpompi.

Yamamoto veti kaksikosta pidemmän korren tulosten valossa. Yksi rengasrikko söi kuitenkin paljon aikaa. Parhaimmillaan japanilainen oli WRC2-luokassa seitsemäntenä.

– Ralli oli todella hyvä meille, vaikkakin välillä todella haastava. Olosuhteet vaihtelivat joka päivä, mutta kokemus oli hieno ja saimme paljon oppia, Yamamoto summasi.

Kokemusta karttui laariin monenlaisista olosuhteista.

– Perjantai oli tosi vaikea päivä, kun lunta oli paljon ja urat todella syviä. Sain silti hyvän fiiliksen ajamiseen. Lauantain viime hetkillä osuin kiveen ja jouduin ajamaan tosi hitaasti viimeisen pätkän, Yamamoto mietti.

– Sunnuntaina olosuhteet olivat hienot ja fiilis oli koko ajan parempi. Oli hienoa seurata, miten huippukuskit ajavat ja verrata aikoja heihin. Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvä ja olen varma, että suoriudun paremmin seuraavassa kisassa.

Lue myös nämä