EK9: Latvalan ja Tänakin rengastaktiikka osui täysin nappiin – ”Auto tuntuu tosi hyvältä”

Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala hyökkäsi heti lauantaiaamuna taisteluun palkintosijoista Katalonian MM-rallissa. Latvala oli Querolin erikoiskokeella toiseksi nopein ja nousi kisassa neljänneksi ohi Sebastien Loebin.

– Olen matkassa sadekelinrenkailla ja ne kyllä toimivat erittäin hyvin. Auto tuntuu tosi hyvältä ajaa, Latvala sanoi erikoiskokeen maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Latvala ja pohja-ajan kirjauttanut rallia johtava Ott Tänak lähtivät aamupäivän lenkille sadekelin renkeillä, kun monella muulla oli allaan pehmeät renkaat. Valinta osui nappiin, sillä Toyota-kuskit olivat omassa vauhdissaan. Tänak ajoi pohjat 3,6 sekunnin erolla ennen Latvalaa. Virolainen johtaa rallia turvallisella 32,9 sekunnin marginaalilla ennen Hyundain Dani Sordoa.

Latvala on enää 2,2 sekunnin päässä kolmantena olevasta Fordin Elfyn Evansista. Sordo on Latvalan edellä 8,3 sekuntia. Esapekka Lappi on rallissa yhdeksäntenä ja Teemu Suninen 11. sijalla.

Lauantaiaamun avauserikoiskoe Savalla jouduttiin perumaan, koska yleisöä oli vaarallisilla paikoilla. Lauantaina Kataloniassa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

Katalonian MM-rallin tilanne EK9/18 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota  1.45.58,0
 2. Dani Sordo     Hyundai    +32,9
 3. Elfyn Evans    Ford     +39,0
 4. Jari-Matti Latvala Toyota    +41,2 
 5. Sebastien Loeb   Citroen    +43,0
 6. Sebastien Ogier  Ford     +47,1
 7. Craig Breen    Citroen    +1.08,1
 8. Thierry Neuville  Hyundai    +1.08,6
 9. Esapekka Lappi   Toyota    +1.17,4 
10. Andreas Mikkelsen Hyundai    +1.31,0 
11. Teemu Suninen   Ford     +2.51,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat