EK10: Ott Tänakille karmea takaisku – romahti kärkipaikalta yhdeksänneksi

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak koki harmillisen rengasrikon Katalonian MM-rallin kymmenennellä erikoiskokeella.

Tänak johti ylivoimaisesti kilpailua, mutta lauantaiaamun viimeisellä erikoiskokeella virolaisen Yariksesta puhkesi rengas. Aikaa valui hukkaan yli puolitoista minuuttia ja samalla Tänak putosi ykkössijalta yhdeksänneksi reilun minuutin päähän kärjestä.

– En tiedä, mistä rengasrikko tuli. Tiellä oli pieni pomppu, mutta ei mitään isompaa, Tänak totesi WRC All Liven haastattelussa.

Takaisku oli valtava Tänakille, jolla oli mahdollisuus supistaa huomattavasti eroa MM-sarjan kärkikuljettajaan Thierry Neuvilleen. Tänak on MM-pistetaulukossa 21 pistettä jäljessä Neuvillea ja 14 pisteen päässä Sebastien Ogierista.

Katalonian MM-rallin kärkeen nousi Hyundain Dani Sordo. Espanjalaisella on vain 0,3 sekunnin ero Toyotan Jari-Matti Latvalaan, joka kellotti pohja-ajan El Montmellin erikoiskokeella.

– Olen tosi tyytyväinen. Sadekelin renkaat toimivat hyvin. Tämän pätkän lopussa ajattelin, ovatko renkaat hieman ylikuumentuneet, koska pito ei tuntunut niin hyvältä, Latvala kertoi.

Kilpailun kärkisijoista käydään tiukkaa kamppailua, sillä viisi ensimmäistä kuljettajaa mahtuu vain 13,1 sekunnin sisään. Toyotan Esapekka Lappi nousi rallissa seitsemänneksi oltuaan toiseksi nopein kymmenennellä erikoiskokeella. Fordin Teemu Suninen jatkaa kisassa 11. sijalla.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Katalonian MM-rallin tilanne EK10/18 jälkeen:
 1. Dani Sordo     Hyundai 1.59.37,3
 2. Jari-Matti Latvala Toyota    +0,3 
 3. Elfyn Evans    Ford     +8,6
 4. Sebastien Loeb   Citroen   +11,1
 5. Sebastien Ogier  Ford    +13,1
 6. Thierry Neuville  Hyundai   +32,4
 7. Esapekka Lappi   Toyota   +38,1 
 8. Craig Breen    Citroen   +59,3
 9. Ott Tänak     Toyota  +1.02,1 
10. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.19,7 
11. Teemu Suninen   Ford   +2.33,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat