EK4-5: SM-rallin voitosta kahden kauppa – Asunmaalle keskeytys

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Marko Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Juha Salo kamppailevat keskenään Laitilan SM-rallin voitosta, kun kilpailusta on ajamatta kolme erikoiskoetta.

Volkswagen-kuljettaja Lindholm paukutti rallin viidellä ensimmäisellä erikoiskokeella kolme pohja-aikaa. Lindholm saapui kärjessä huoltotauolle, mutta Skodalla ajava Salo on vain 8,6 sekunnin päässä kärjestä. Ero on vielä otettavissa kiinni, sillä kolmella viimeisellä pätkällä on yhteismittaa vajaat 45 kilometriä.

Ford Fiesta R5 -autolla kilpaileva Jari Ketomaa on rallissa kolmantena 16,9 sekunnin päässä kärjestä. Kristian Kiviniemi ajaa puolestaan neljäntenä 6,9 sekunnin päässä Ketomaasta.

SM1-luokan pistetaulukon ykkösmies Teemu Asunmaa joutui antautumaan heti ensimmäisillä erikoiskokeilla. Asunmaa tuli huoltotauolle viidennellä sijalla, matkaa Lindholmiin oli peräti minuutti. Asunmaa kertoi huoltotauolla, ettei hän jatka kilpailua teknisen vian vuoksi.

Ville Hautamäki ajaa ylivoimaisessa johdossa SM2-luokassa. Toisena oleva Esa Ruotsalainen on jäänyt Hautamäestä yli puoli minuuttia.

SM3-luokassa nähdään mielenkiintoinen kamppailu viimeisillä pikataipaleilla. Heikki Koski-Lammi on kärjessä 9,1 sekunnin erolla Sami Pajariin. Myös Henri Hokkala, Aleksi Röyhkiö ja Juho Koski-Lammi ovat kamppailemassa palkintosijoista.

SM Oili Jalonen -rallin kuudes erikoiskoe alkaa kello 15.59. Kilpailun voittaja on selvillä iltakuuden jälkeen. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Laitilan SM-rallin tilanne EK5/8 jälkeen:
 1. Emil Lindholm   VW     29.15,8
 2. Juha Salo     Skoda     +8,6
 3. Jari Ketomaa    Ford     +16,9
 4. Kristian Kiviniemi Skoda    +23,8
 5. Teemu Asunmaa   Skoda   +1.00,3
 6. Janne Vähämiko   Skoda   +1.36,5
 7. Ville Hautamäki  Mitsubishi +1.50,0
 8. Mikko Lehti    Opel    +1.57,8
 9. Pasi Lyytikäinen  Skoda   +2.17,9
10. Esa Ruotsalainen  Mitsubishi +2.23,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat