EK3: Teemu Asunmaalla tuskaista – SM-rallin kärki karannut kauas

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen/RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan kärkikuljettaja Teemu Asunmaa putosi käytännössä Laitilan SM-rallin voittokamppailusta heti ensimmäisillä erikoiskokeilla.

Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaa on kilpailussa viidentenä miltei puolen minuutin päässä kärjestä. Asunmaa on jäänyt tasaisesti jokaisella erikoiskokeella, joten mahdollista on, että hänen Skodassaan on jokin tekninen murhe.

Volkswagen-kuljettaja Emil Lindholm ajaa Laitilan SM-rallin kärjessä. Konkarikuski Juha Salo on toisena 7,5 sekunnin päässä Lindholmista. Ford-kuljettaja Jari Ketomaa pitää hallussaan kolmossijaa, eroa kärkeen on kertynyt 11,4 sekuntia.

Skodalla kilpaileva Kristian Kiviniemi ajoi pohja-ajan kolmannella erikoiskokeella. Hän ajaa kokonaistilanteessa neljäntenä puolen sekunnin päässä Ketomaasta.

SM2-luokka on alkanut Ville Hautamäen komennossa. Hän pitää luokkajohtoa hallussaan 18 sekunnin erolla Esa Ruotsalaiseen, joka on SM2-luokan pistejohtaja.

Heikki Koski-Lammi nousi puolestaan SM3-luokan kärkeen kolmospätkällä. Koski-Lammilla on luokassa 4,1 sekunnin johto ennen Sami Pajaria. Aleksi Röyhkiö on luokassa kolmantena sekunnin päässä Pajarista.

Laitilan SM-rallissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Laitilan SM-rallin tilanne EK3/8 jälkeen:
 1. Emil Lindholm   VW     16.55,6
 2. Juha Salo     Skoda     +7,5
 3. Jari Ketomaa    Ford     +11,4
 4. Kristian Kiviniemi Skoda    +11,9
 5. Teemu Asunmaa   Skoda    +28,9
 6. Janne Vähämiko   Skoda   +1.01,5
 7. Ville Hautamäki  Mitsubishi +1.05,2
 8. Mikko Lehti    Opel    +1.13,3
 9. Esa Ruotsalainen  Mitsubishi +1.23,2
10. Pasi Lyytikäinen  Skoda   +1.23,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat