EK2-3: Teemu Asunmaan mestaruustaisto alkoi hyvin, Lindholm silti aivan kannassa

Emil Lindholm
Emil Lindholm jahtaa uransa ensimmäistä SM1-luokan mestaruutta. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan kauden päättävä Pohjanmaa-ralli käynnistyi perjantai-iltana kolmella pimeässä ajetulla erikoiskokeella.

SM1-luokan pistetilanteessa toisena ennen päätösrallia oleva Teemu Asunmaa oli joukon nopein kisan avanneella Kyrösjärven EK:lla. Pistejohdossa seitsemän pisteen turvin oleva Emil Lindholm kuitenkin nosti vauhtiaan kahdella seuravalla pätkällä.

Toisella erikoiskokeella Jääskänjärvellä Asunmaa oli yhä nopein, mutta Lindholm jäi pohjista vain kaksi kymmenystä. Kolmannella pätkällä, 12,52 kilometriä pitkällä Kourasjärven EK:lla Lindholm kirjautti kilpailun ensimmäisen pohja-aikansa. Lindholm oli EK:n nopein 1,7 sekunnin erolla ennen Asunmaata.

Kokonaistilanteessa Asunmaan johto piti niukalla 3,2 sekunnin marginaalilla. Pohjanmaa-rallissa mestaruustaisto on selkeä. Kumpi kärkikaksikosta voittaa, vie hän samalla myös SM-tittelin. Lindholm jahtaa ensimmäistä SM1-luokan mestaruutta, kun taas Asunmaalla mestaruuksia on jo kaksi. Asunmaa puolustaa SM-kultaansa viime vuodelta.

Kolmantena rallissa ajaa moninkertainen Suomen mestari Juha Salo, joka on jäänyt Asunmaasta 13,8 sekuntia. Mikko Heikkilä on neljäntenä 2,8 sekuntia Salon takana. Viidettä sijaa pitää hallussaan nelivetoautolla debytoiva Aleksi Röyhkiö ennen Juuso Metsälää ja Esa Ruotsalaista.

SM2-luokan kärjessä ajaa kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Jaro Kinnunen Mitsubishillään. Toisena oleva Ville Hautamäki on jäänyt Kinnusesta vajaat kymmenen sekuntia. Kolmantena luokassa on Anssi Rytkönen.

Perjantai-illan päätöspätkällä Kourasjärvellä Jukka Kasi kaatoi autonsa EK:n toiseen risteykseen.

Kilpailu päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.