EK1: Asunmaa täräytti huippuajan ja löi selvästi Lindholmin

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen

Rallin SM-kauden päättävä Pohjanmaa-ralli käynnistyi perjantai-iltana pimeän laskeuduttua Kyrösjärven erikoiskokeella, jolla Teemu Asunmaa oli iskussa.

Mestaruudesta Emil Lindholmia vastaan taisteleva Asunmaa tykitti selkeän pohja-ajan vajaat 15 kilometriä pitkällä pätkällä. Asunmaa löi toiseksi sijoittuneen Juha Salon kolmen sekunnin erolla. SM1-luokan pistejohtajana kisaan startannut Lindholm kellotti kolmosajan 4,7 sekuntia Asunmaan pohjista.

Lindholmin pistejohto SM1-luokassa on seitsemän pistettä, joten kupletin juoni on selkeä. Jos Lindholm tai Asunmaa voittaa kisan, pokkaa voittaja samalla myös Suomen mestaruuden.

SM-pronssista taisteleva Mikko Heikkilä sijoittui avauspätkällä neljänneksi ennen Aleksi Röyhkiötä, joka kilpailee ensimmäistä kertaa SM-tasolla nelivetokilpurilla. Skoda Fabialla ajava Röyhkiö jäi 20,7 sekuntia Asunmaan noteerauksesta.

Jaro Kinnunen pyyhälsi SM2-luokan kärkeen ennen Riku Tahkoa. Yleiskilpailussa Mitsubishi-kuljettaja Kinnunen on kahdeksantena ja Minillä kisaava Tahko yhdeksäntenä.

Perjantai-iltana ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.